ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στρατούλης: Απόρριψη των θρασύτατων προτάσεων των δανειστών

Στρατούλης: Απόρριψη των θρασύτατων προτάσεων των δανειστών

«Ο ρεαλισμός μας είναι η απόρριψη των τελευταίων θρασύτατων μέτρων - προτάσεων των δανειστών και η συνέχιση της διαπραγμάτευσης, για λύση που θα σταματάει τη λιτότητα».

Τα παραπάνω επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Όπως σημείωσε ο κ. Στρατούλης, αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι να υπάρξουν δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις με σεβασμό στο περιβάλλον, προκειμένου να υπάρξει ανάπτυξη και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, ισχυρή ένεση ρευστότητας για την οικονομία (έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις) και σημαντική απομείωση του χρέους.

Φωτίου: Δεν θα επιτρέψουμε να εκβιαστεί ο ελληνικός λαός

«Βρισκόμαστε στο επίπεδο μιας πολύ σκληρής διαπραγμάτευσης, όπου νομίζω ότι όλος ο κόσμος βλέπει ότι δεν θα εκβιαστεί ο ελληνικός λαός, αυτό δεν θα το επιτρέψουμε», δήλωσε, με τη σειρά της, η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, προσερχόμενη στη Βουλή.

«Είμαι αμφίθυμη, απαισιόδοξη για όλα αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες, δεν το περίμενα. Τίθεται θέμα ακόμα και ηθικής για τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, αλλά είμαι αισιόδοξη ότι στο τέλος κανείς δεν θα πάει σε αχαρτογράφητα νερά, όπως λένε οι ίδιοι», πρόσθεσε.

«Βαδίζουμε με τη σιγουριά ότι ένας λαός πρέπει να έχει στα χέρια του το μέλλον του», κατέληξε η κ. Φωτίου.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων