ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eurogroup: Το Σάββατο 27/06/2015 στις 18:00 «κληρώνει» για την Ελλάδα

Eurogroup: Το Σάββατο 27/06/2015 στις 18:00 «κληρώνει» για την Ελλάδα

Παρά τις προσπάθειες της ελληνικής πλευράς για μετατόπιση των διαπραγματεύσεων σε πολιτικό επίπεδο, οι δανειστές επιμένουν να πετούν τη μπάλα σε τεχνικό επίπεδο στο Eurogroup. Ποιες είναι οι προσδοκίες - Τι «κόκκινες γραμμές» πρέπει να βάλει η κυβέρνηση.

Το Σάββατο 27 Ιουνίου στις 6 το απόγευμα, θα διεξαχθεί το πλέον «ιστορικό» Eurogroup για το μέλλον της Ελλάδας και για το μέλλον της Ευρωζώνης.

Ας μην ξεχνάμε ότι μετά τη λήξη της πρώτης ημέρας εργασιών της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες η Γερμανίδα Καγκελάριος, Angela Merkel δήλωσε πως ο χρόνος πιέζει και πως η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών το Σάββατο θα έχει «αποφασιστική σημασία».

Για άλλη μια φορά η Γερμανίδα Καγκελάριος «πετάει» το θέμα στους υπουργούς Οικονομικών αρνούμενη ουσιαστικά να αναλάβει το πολιτικό κόστος μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης.

Σε ερώτηση εάν συμφωνεί με τον Wolfgang Schaeuble ότι η ελληνική πρόταση δεν είναι αξιόπιστη, η Merkel αρκέστηκε να πει ότι ενημερώθηκε τηλεφωνικά από τον ΥΠΟΙΚ της για τις εξελίξεις στο Eurogroup και αυτός της μετέφερε ότι υπάρχουν ακόμα αρκετά ερωτήματα που έχουν να κάνουν, μεταξύ άλλων, με τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας.

Οι χρόνοι είναι εξόχως περιορισμένοι και όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γέρουν Ντάισελμπλουμ «το βράδυ του Σαββάτου το θέμα πρέπει να έχει κλείσει».

Όπως εκτιμούν πολιτικοί αναλυτές το ελληνικό πρόβλημα είναι ιδιαιτέρως δύσκολο στο χειρισμό του και για την καγκελάριο Μέρκελ, αφού το αργότερο μέχρι την Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015, θα πρέπει να συγκληθεί η γερμανική βουλή για να εγκρίνει τη συμφωνία, αφού πρώτα εγκριθεί από την ελληνική βουλή.

Πώς θα επιτευχθεί κάτι τέτοιο, ουδείς το γνωρίζει αν δεχθούμε το σενάριο ότι μια ενδεχόμενη συμφωνία πρόκειται να κλείσει τα χαράματα της Δευτέρας 29 Ιουνίου 2015.

Να σημειώσουμε πάντως πώς το μείζον ερώτημα που απασχολεί το σύνολο του ελληνικού λαού δεν είναι τόσο αν θα «κλείσει» κάποια συμφωνία, αλλά τι θα περιέχει αυτή η συμφωνία...

Σχετικές ειδήσεις