ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύνοδος Κορυφής - Politico: Οι τρεις παράγοντες που θα επηρεάσουν την τελική έκβαση

Σύνοδος Κορυφής - Politico: Οι τρεις παράγοντες που θα επηρεάσουν την τελική έκβαση

Για τους τρεις παράγοντες που θα διαδραματίσουν καθοριστικό στην έκβαση της σημερινής Συνόδου Κορυφής, γράφει το περιοδικό Politico.

Το περιοδικό Politico αναφέρεται στους τρεις σημαντικούς παράγοντες οι οποίοι είναι:

«Οι μικρότερες χώρες: Ιδιαίτερα της ανατολικής Ευρώπης και στη Βαλτική, έχουν αισθανθεί ότι τις έχουν παραβλέψει για χρόνια στη λήψη αποφάσεων στην ΕΕ. Αυτή είναι η ευκαιρία να ακουστούν, γιατί ο γαλλο-γερμανικός «οδοστρωτήρας» έχει ελλειψεις και δεν αρκεί. Φαίνεται ξεκάθαρο ότι οι μικρότερες χώρες έχουν εκφράσει ανησυχίες για την κατάσταση του ελληνικού κράτους και τη συμπεριφορά της κυβέρνησης της Αθήνας, σε σύγκριση με τη δική τους «σκύβω το κεφάλι» προσέγγιση στις μεταρρυθμίσεις της λιτότητας.

Η Μέρκελ: Μπορεί να αντιμετωπίσει ένα ισχυρό πλήγμα και να φανεί ευάλωτη, στο εξωτερικό και το εσωτερικό, αν δεν βρει τρόπο να πετύχει συμφωνία. Η Σιδηρά Καγκελάριος πιθανότατα θα φαίνεται λιγότερο «Σιδηρά» μέχρι να τελειώσει η Σύνοδος, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα. Αν υπάρξει συμφωνία, οι περισσότεροι θα ευχαριστούν τους άλλους που την τράβηξαν από το χείλος. Αν δεν υπάρξει, η ευθύνη θα πέσει πάνω της.

Εσωτερική πολιτική: Φινλανδοί και Δανοί ικανοποιούν τους ψηφοφόρους τους με κάποια από τη ρητορική τους. Μη δίνεται ιδιαίτερη σημασία σε αυτό. Ο Τσίπρας τύλιξε όλο τον κόσμο στο δαχτυλάκι του για να κάνει ένα δημοψήφισμα για τον ίδιο λόγο. Οπότε αυτό που αναμένεται είναι πως κάποιοι ηγέτες θα... χτυπήσουν το στέρνο τους πριν συμβιβαστούν. Αν πράγματι συμβιβαστούν».

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις για τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Σχετικές ειδήσεις