ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μνημόνιο: Επεισόδιο στη Βουλή ανάμεσα σε Λαφαζάνη και Δραγασάκη

Μνημόνιο: Επεισόδιο στη Βουλή ανάμεσα σε Λαφαζάνη και Δραγασάκη

Θερμό επεισόδιο ανάμεσα στον Γιάννη Δραγασάκη και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, σημειώθηκε κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας έκανε λόγο για φιάσκο της διαπραγματευτικής τακτικής, επιρρίπτοντας την ευθύνη για την υπογραφή του νέου μνημονίου στην ομάδα που μετέβη στις Βρυξέλλες και προσωπικά στον κ. Δραγασάκη, με αποτέλεσμα να «ανάψουν τα αίματα».

Παράλληλα, ο κ. Λαφαζάνης, σύμφωνα με πληροφορίες, τόνισε πως στην Τράπεζα της Ελλάδος υπάρχουν 22 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν άμεσα με στόχο την κατεύθυνση σε ένα μεταβατικό πρόγραμμα, ως «αντίδραση» στο ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Ένωση προχωρούν σε έναν εκβιασμό!

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ζήτησε τότε το λόγο, σημειώνοντας ότι η ΕΚΤ θα τα θεωρούσε αυτομάτως πλαστά, αλλά και επιχειρώντας να αντικρούσει τα «καυστικά» σχόλια του κυρίου Λαφαζάνη, ο οποίος ωστόσο εκνευρίστηκε ακόμα περισσότερο.

«Υπάροχυν ευθύνες για το πώς φτάσαμε ως εδώ. Έπρεπε να έχεις λάβει υπόψιν σου την ανάγκη ύπαρξης εναλλακτικής στην στρατηγική», ανέφερε χαρακτηριστικά στον κ. Δραγασάκη, σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους.

Σχετικές ειδήσεις