ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κλείνουν δέκα γραφεία Τύπου της Ελλάδας στο εξωτερικό - Τι αναφέρει η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης

Κλείνουν δέκα γραφεία Τύπου της Ελλάδας στο εξωτερικό - Τι αναφέρει η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης

Στην αναστολή της λειτουργίας δέκα γραφείων Τύπου στο εξωτερικό προχωρά η κυβέρνηση, όπως καταδεικνύεται από την απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως με ημερομηνία 17 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, από την 1η Αυγούστου κλείνει το γραφείο Τύπου στο Ελσίνκι , ενώ από την 1η Οκτωβρίου αναστέλλεται η λειτουργία σε Δουβλίνο, Βουκουρέστι, Σίδνεϊ, Οτάβα, Σαγκάη, Χάγη, Βαρσοβία, Βουδαπέστη και Κοπεγχάγη.

Όπως αναφέρεται, η απόφαση ελήφθη ως «μέρος των ενεργειών που απαιτούνται για τη δημοσιονομική εξυγίανση και τον εξορθολογισμό των δαπανών του δημοσίου και λαμβάνουν υπόψη τις υπηρεσιακές ανάγκες».

Για το ζήτημα εξέδωσε ανακοίνωση και η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Με μια πρωτοφανών διαστάσεων συκοφαντική ανακοίνωση η Γραμματεία Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Ενημέρωσης της ΝΔ επιχειρεί να παρουσιάσει την προσπάθεια εξυγίανσης και εξορθολογισμού της λειτουργίας της ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ως μείζον σκάνδαλο. Η ανακοίνωση δεν είναι μόνο πολιτικά απαράδεκτη, αφού υπερασπίζεται βασιλικά προνόμια πρώην “ημετέρων” αλλά είναι και γεμάτη ανακρίβειες».

«Συγκεκριμένα: Στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας λεφτά δεν υπάρχουν! Φρόντισε γι’ αυτό η προηγούμενη κυβέρνηση, η οποία άφησε χρέος 13 εκ. Ευρώ. Μάζεψε όμως και τα «ψιλά», αφού οι δύο πρώην ΓΓ φρόντισαν να αφήσουν απλήρωτο μέχρι και το λογαριασμό της βενζίνης των υπηρεσιακών αυτοκινήτων που χρησιμοποιούσαν, «ψιλά» τα οποία τους έχουν ήδη καταλογιστεί αλλά απαξιούν να τα πληρώσουν», αναφέρεται επίσης.

«Με βάση έναν αλλοπρόσαλλο πελατειακού τύπου σχεδιασμό», αναφέρει η ανακοίνωση (σσ της Γραμματείας Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Ενημέρωσης της ΝΔ), η οποία προφανώς υπερασπίζεται τη λειτουργία Γραφείων Τύπου σε «ζωτικής σημασίας» πόλεις όπως η Βαρσοβία αλλά «ξεχνά» πώς δεν υπάρχει Γραφείο Τύπου στο Πεκίνο αλλά και σε άλλες σημαντικές μεγαλουπόλεις στρατηγικής σημασίας για τη χώρα μας. Ο κατάλογος της διαπλοκής είναι μακρύς και αύριο το πρωί, η ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας θα δώσει στη δημοσιότητα αναλυτική λίστα παρατυπιών και παραβάσεων», σημειώνεται.

Σχετικές ειδήσεις