ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκινούν στη Βουλή οι διαδικασίες για τις ευθύνες Βαρουφάκη σχετικά με το Plan B

Ξεκινούν στη Βουλή οι διαδικασίες για τις ευθύνες Βαρουφάκη σχετικά με το Plan B

Στην Ολομέλεια της Βουλής αναμένεται να εισαχθούν σήμερα οι δικογραφίες που έχουν διαβιβαστεί στη Βουλή για τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη και αφορούν στην κατάρτιση του «plan B» το οποίο προέβλεπε το «χακάρισμα» των ΑΦΜ των πολιτών μέσα από τη ΓΓΠΣ και εν συνεχεία τη δημιουργία παράλληλου τραπεζικού συστήματος και την έκδοση IOUs.

Η τελευταία δικογραφία που διαβιβάστηκε την Τετάρτη (29/07/2015) στη Βουλή από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη αφορά στη μηνυτήρια αναφορά του δικηγόρου Αθηνών Παναγιώτη Γιαννόπουλου, κατά του τέως υπουργού Οικονομικών για το αδίκημα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων πολιτών, το οποίο είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.

Με την ανάγνωση των δικογραφιών στην Ολομέλεια της Βουλής τα πολιτικά κόμματα θα έχουν τη δυνατότητα να μελετήσουν τα στοιχεία και τις λεπτομέρειες και να αποφασίσουν για τυχόν περαιτέρω κινήσεις τους, με φόντο τη σύσταση Εξεταστικής ή και την Προανακριτικής των Πραγμάτων Επιτροπής.

Σημειώνεται ότι για σύσταση προανακριτικής απαιτείται πρόταση με υπογραφές τουλάχιστον 30 βουλευτών ενώ για εξεταστική απαιτούνται 60 υπογραφές.

Σχετικές ειδήσεις