ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κριτική Βούτση στη Ζωή Κωνσταντοπούλου

Κριτική Βούτση στη Ζωή Κωνσταντοπούλου

Για τυπολατρία κατηγόρησε ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, όσον αφορά στην επιλογή της να μην επισπεύσει τη διαδικασία ψήφισης του νέου μνημονίου στη Βουλή, τονίζοντας ότι «δεν μας τιμά το ότι αναγκάζεται ο πρωθυπουργός να ζητά, να θέτει ημερομηνίες και ώρες, να υπάρχει διαπραγμάτευση του αυτονόητου».

Ο Νίκος Βούτσης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, δήλωσε ότι «ο περιορισμός της συζήτησης αυτής (στη Βουλή) δεν βοηθάει κανέναν και τίποτα». «Δεν μας τιμά όταν μιλάμε για τόσο σοβαρά ζητήματα να αναλωνόμαστε σε αυτή τη θεσμική τυπολατρία που είναι στα όρια του προσχήματος» πρόσθεσε.

Ωστόσο, απέφυγε να χαρακτηρίσει ευθέως τη στάση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, και αρκέστηκε να πει «δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο. Καθένας κρίνεται στο δημόσιο χώρο όλο και πιο πολύ και αυστηρά ανάλογα με το θεσμικό ρόλο που έχει. Δεν μπορώ να δώσω ερμηνεία πέραν από αυτή που η ίδια δίνει, θα ήταν unfair».

Αναφερόμενος στο κείμενο της συμφωνίας, ο κ. Βούτσης το χαρακτήρισε «υποχώρηση και χοντρό συμβιβασμό» προσθέτοντας ότι «το να αποχωρήσουμε (από την κυβέρνηση) θα ήταν μια μεγάλη ήττα για την Αριστερά».

Σχετικές ειδήσεις