ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το «ΟΧΙ» στο τρίτο μνημόνιο, δεν θα το ξεχάσει ο ελληνικός λαός

Το «ΟΧΙ» στο τρίτο μνημόνιο, δεν θα το ξεχάσει ο ελληνικός λαός

Για μια ακόμη φορά, τρίτη στη σειρά, η Ελλάδα υποτάχθηκε στους δυσβάσταχτους όρους ενός μνημονίου, ώστε να διασφαλιστεί η χρηματοδότηση της χώρας από τους διεθνείς δανειστές της και ταυτόχρονα η αποφυγή της άτακτης χρεοκοπίας, που κανένας στην πατρίδα μας δεν επιθυμεί να βιώσει...

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ΥΠΕΚΥΨΕ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ, ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΟΣΟΙ ΤΑΧΘΗΚΑΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ

Το τρίτο μνημόνιο, το οποίο έφερε προς ψήφιση στη Βουλή η συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, αποτελεί πλέον νόμο του κράτους, αν και ακόμα και οι βουλευτές που είπαν και πάλι «ναι σε όλα», γνωρίζουν πως το αργότερο σε τρία χρόνια, ίσως όμως και πολύ νωρίτερα, θα αποδειχθεί στην πράξη (ξανά) ότι αυτή η διαδικασία χρηματοδότησης των δανειακών υποχρεώσεων της χώρας με νέα δάνεια, δεν οδηγεί πουθενά...

Η ιστορία πλέον έχει γράψει - και είναι βέβαιο πως όσα χρόνια και αν περάσουν δεν πρόκειται να... ξεγράψει - αυτούς που τάχθηκαν υπέρ της εκχώρησης της εθνικής μας κυριαρχίας στους διεθνείς τοκογλύφους. Μπορεί αυτή τη φορά τα δεδομένα να ήταν εντελώς διαφορετικά, αφού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και διαπραγματεύτηκε (τόσο με τους θεσμούς, όσο και με την τρόικα) και επιχείρησε, άσχετα αν το αποτέλεσμα δεν της βγήκε, να παίξει ένα σκληρό πόκερ, με πολλά λάθη στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, τα οποία τελικά θα κληθεί και πάλι να πληρώσει ο ελληνικός λαός.

Για τον Αλέξη Τσίπρα, αυτή η εμπειρία τείνει να αποδειχθεί εξαιρετικά οδυνηρή, καθώς όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, δεν κρύβει πως αυτό το πρόγραμμα, το οποίο υποχρεώνεται να εφαρμόσει για να αποφευχθεί η χρεοκοπία, δεν το πιστεύει και δεν θεωρεί ότι μπορεί να βγάλει τη χώρα μας από την μακροχρόνια και απόλυτα καταστροφική ύφεση...

Η ιστορία, λοιπόν, θα κρίνει όσους τάχθηκαν υπέρ της υποταγής της χώρας μας στο τρίτο μνημόνιο, όπως έκρινε και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας που οδήγησαν την Ελλάδα στην καταστροφή ψηφίζοντας... με τα δύο χέρια «ναι σε όλα». Ψηφίζοντας μνημόνια που προέκυπταν χωρίς καμία απολύτως διαπραγμάτευση, χωρίς κανένα βάρος να μην πέφτει μόνο στην πλάτη των χαμηλών κοινωνικών στρωμάτων.

Η ιστορία και βέβαια ο ελληνικός λαός, θα κρίνουν ωστόσο και αυτούς που επιμένουν να τηρούν τα δικά τους πατριωτικά ιδεώδη και να συνεχίζουν να ταυτίζονται με το μεγάλο «ΟΧΙ» που υποστήριξε ο ελληνικός λαός στο πρόσφατο δημοψήφισμα. Ένα «όχι» στα μέτρα των μνημονίων, ένα «όχι» στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και την υποθήκη μελλοντικών εσόδων από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στο Αιγαίο και το Ιόνιο, ένα «όχι» στη διάλυση της Υγείας και της Παιδείας, ένα «όχι» στην απώλεια -με λίγα λόγια - της εθνικής μας κυριαρχίας.

Διότι εθνική κυριαρχία δεν υφίσταται - και αυτό το κατάλαβαν καλά και οι νυν κυβερνώντες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ - όταν σου επιβάλλονται από τους δανειστές μέτρα και πολιτικές που καμία απολύτως σχέση δεν έχουν με όσα προεκλογικά έχεις εξαγγείλει και ήταν αυτά που σου χάρισαν την ψήφο του λαού και την εξουσία.

Το Newsbomb.gr ήταν, είναι και θα παραμείνει το μοναδικό Μέσο Ενημέρωσης στην Ελλάδα που από την πρώτη στιγμή δίνει τη δική του μάχη ενάντια στο ξεπούλημα της πατρίδας μας και την υποταγή της στα μνημόνια.

Ήταν, είναι και θα παραμείνει το μοναδικό Μέσο που πάντα με επιχειρήματα και στοιχεία που επιβεβαιώνονται απόλυτα από τα γεγονότα, θα ενημερώνει τους Έλληνες για τα δεινά που προκαλούν τα μνημόνια και θα καταγγέλλει εκείνους που χωρίς δεύτερη σκέψη ψήφιζαν και θα ψηφίζουν «ναι σε όλα», αν και γνωρίζουν ότι αυτή η απόφασή τους θα θέσει σε κίνδυνο, τα επόμενα χρόνια, χιλιάδες ανθρώπινες ζωές συμπατριωτών μας που ζουν μέσα στη φτώχεια και την ανέχεια.

Από την άλλη πλευρά, δεν μπορούμε παρά να πούμε και αυτή τη φορά ένα μεγάλο μπράβο στις «φωνές» που στέκονται απέναντι στην υποταγή της Ελλάδας στους δανειστές και τη Μέρκελ. Στους βουλευτές που σε αυτή την ψηφοφορία φώναξαν «όχι».

Το δικό τους «όχι» αποκτά ξεχωριστή σημασία, καθώς στην πλειοψηφία τους οι βουλευτές που τάχθηκαν κατά της εφαρμογής του τρίτου μνημονίου, προέρχονται από το χώρο του κυβερνώντος κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Βουλευτές που παραμένουν πιστοί στις αξίες και τα προεκλογικά δεδομένα με τα οποία εξελέγησαν από τον ελληνικό λαό, έφτασαν για μια ακόμη φορά στο σημείο να έρθουν σε σύγκρουση με την κυβερνητική γραμμή, γνωρίζοντας ωστόσο και εκείνοι πως η επιλογή του Τσίπρα να συνυπογράψει το τρίτο μνημόνιο, δεν έγινε υπό φυσιολογικές συνθήκες, αλλά υπό καθεστώς ασφυκτικής πίεσης και εκβιαστικού διλλήματος από τους δανειστές, με κλειστές τράπεζες και με την απειλή της πτώχευσης της χώρας να έχει έρθει πιο κοντά από ποτέ...

Όσοι για μια ακόμη φορά συντάχθηκαν με το «όχι», μπορούν να αισθάνονται απόλυτα βέβαιοι, ότι έπραξαν το ιστορικό τους καθήκον απέναντι στην πλειοψηφία του ελληνικού λαού που άναυδη παρακολουθεί να ξετυλίγονται από ώρα σε ώρα τα νέα μέτρα, τα οποία μόνο κατά ένα μικρό ποσοστό τους συμπεριλαμβάνονταν στη λίστα εκείνη που κλήθηκε και με συντριπτικό ποσοστό (62%) απέρριψε στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

Αυτοί, δε, που τάχθηκαν υπέρ της εφαρμογής ενός τρίτου μνημονίου, θα πρέπει να αναλογιστούν, αν τελικά αξίζει τον κόπο να μπει η πατρίδα σε μια νέα διαδικασία ξεπουλήματος.

Ο ελληνικός λαός έχει αποδείξει πως δεν τρώει κουτόχορτο. Έχει διατρανώσει τις διαθέσεις του, έχει εκφραστεί και στις εκλογές του Γενάρη και στο δημοψήφισμα του Ιουλίου κατά των μνημονίων και αυτό θα πράξει, όποτε και αν του δοθεί ξανά η ευκαιρία...

Σχετικές ειδήσεις