ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Δεν συνεργαζόμαστε με τη διαπλοκή και την οικονομική ολιγαρχία

Τσίπρας: Δεν συνεργαζόμαστε με τη διαπλοκή και την οικονομική ολιγαρχία

Να βάλει ο λαός τέλος στο σχέδιο των πιο συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης για τη λεγόμενη «αριστερή παρένθεση» ζήτησε από την Καβάλα ο Αλέξης Τσίπρας.

ΜΗΝΥΜΑ ΝΙΚΗΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε πως η κυβέρνησή του πάλεψε με «θεριά ανήμερα» και έμεινε όρθια. «Σηκωθήκαμε και συνεχίζουμε τον αγών», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για τις τρεις παγίδες που θα οδηγούσαν στην αριστερή παρένθεση. «Ήθελαν να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και να πέσει τον πρώτο, τον δεύτερο μήνα» ανέφερε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε ότι αρχές του Ιούνη στην κυβέρνησή του προτάθηκε μία συμφωνία χωρίς καμία διέξοδο. «Τότε πήραμε μία δύσκολη απόφαση, ζητήσαμε από τον λαό την ψήφο του, μία συμφωνία που θα δίνει διέξοδο».

Η τρίτη παγίδα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν το Grexit, η οικονομική καταστροφή που θα έριχνε την κυβέρνησή του. Και τότε αποφύγαμε και την τρίτη παγίδα. «Τώρα, βασιζόμενοι και στις δικές μας αδυναμίες, θέλουν να κάνουν πράξη το σχέδιο του περασμένου Γενάρη, να μας εξαναγκάσουν σε ομηρία, να σχηματίσουμε κυβέρνηση στηριζόμενοι στα δεκανίκια της ιστορίας», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας έστρεψε τα βέλη του και κατά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, χαρακτηρίζοντάς τον ως «εκπρόσωπο του πολιτικού αναχρονισμού και των κατεστημένων συμφερόντων που έφεραν την χώρα στην σημερινή δεινή οικονομική θέση».

«Θέλει να συγκυβερνήσουμε το κόμμα εκείνο που κυβέρνησε όλα αυτά τα χρόνια σε εναλλαγή με το ΠΑΣΟΚ -και τα τελευταία χρόνια μαζί με το ΠΑΣΟΚ- δημιουργώντας το πλέγμα των σχέσεων διαπλοκής με τα ΜΜΕ, την οικονομική ολιγαρχία, χωρίς να απαντά στο κρίσιμο ερώτημα με ποιο πρόγραμμα θα καταστεί εφικτή αυτή η συγκυβέρνηση», ανέφερε ο κ. Τσίπρας και πρόθεσε: «Με ένα πρόγραμμα που θα ακυρώνει ότι κατακτήσαμε αυτούς τους έξι μήνες παρά το γεγονός ότι είχαμε την θηλιά στο λαιμό μας; Τον νόμο για την ανθρωπιστική κρίση, θα το καταργήσουμε ή θα τον ενισχύσουμε; Το νόμο για τις 100 δόσεις που έδωσε ανάσα σε πάνω από ένα εκατομμύριο συμπολίτες μας, θα τον καταργήσουμε; Το “πεντάευρο” που καταργήσαμε στα νοσοκομεία θα το διατηρήσουμε ή θα το ξαναφέρουμε; Την ΕΡΤ, που την έκλεισαν σε μια νύχτα, θα την διατηρήσουμε ή θα την ξανακλείσουμε; Θα διασφαλίσουμε την πρώτη κατοικία των πολιτών από τους πλειστηριασμούς ή όχι; Θα επαναφέρουμε στην χώρα τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και θα σταματήσουμε τις ομαδικές απολύσεις, θα δώσουμε την μάχη των μαχών για την απομείωση του χρέους με σχέδιο και προοπτική ή θα ξαναφέρουμε τα κοράκια των αγορών και θα ξαναπούμε, όπως έλεγε ο κ,. Σαμαράς ότι το χρέος είναι βιώσιμο και ουδείς αναμάρτητος;».

«Αυτοί λένε ό,τι θέλουν να ακούν οι δανειστές, εμείς λέμε και διεκδικούμε ό,τι έχει ανάγκη ο τόπος και ο λαός», υποστήριξε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο τους τόνους της αντιπαράθεσης με την Ν.Δ.

«Ζητάμε την ενίσχυση του ελληνικού λαού, γιατί εμείς δεν έχουμε την στήριξη των μεγάλων συμφερόντων, εμείς μόνο σε σάς λογοδοτούμε και μαζί σας θα προχωρήσουμε μπροστά την προσπάθεια που ξεκινήσαμε», είπε ο κ. Τσίπρας.

Σχετικές ειδήσεις