ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Θα ασκήσουμε αξιόπιστη αντιπολίτευση – Δε γινόμαστε άλλοθι κανενός

ΠΑΣΟΚ: Θα ασκήσουμε αξιόπιστη αντιπολίτευση – Δε γινόμαστε άλλοθι κανενός

Με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ γνωστοποίησε την αντιπολιτευτική πολιτική που θα διατηρήσει απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

«Το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να γίνει ποτέ άλλοθι, είτε σε συντηρητικές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές της δεξιάς, είτε σε εθνικολαϊκιστικές, θολές και παρωχημένες δήθεν αριστερές πολιτικές», υπογραμμίζει σε εκτενή ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, προσδιορίζοντας τη στάση του απέναντι στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Προσθέτει ότι πιστεύει πάντα στο διάλογο, στην εθνική συνεννόηση, και στην προγραμματική συνεργασία, αλλά τονίζει πως «η κυβερνητική συνεργασία, για λόγους υψίστης εθνικής ανάγκης, με τη δεξιά δεν μπορεί να συντηρεί εντυπώσεις ιδεολογικής ταύτισης και πολιτικού αφοπλισμού. Η δημοκρατική παράταξη είχε, έχει και θα έχει διαρκές μέτωπο με τη συντήρηση».

Το ΠΑΣΟΚ καθιστά σαφές ότι, με δεδομένες τις διαφορές και τις αντιθέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θα ασκήσει μια αντιπολίτευση αξιόπιστη και προγραμματική, με ουσιαστική κριτική, με τεκμηριωμένες θέσεις και προτάσεις, χωρίς ακραίες πολώσεις και δίχως άγονες διχαστικές συγκρούσεις προωθώντας ένα προοδευτικό, μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα. «Η έντονη κριτική μας θα έχει ήθος και σεβασμό προς όλους τους αντιπάλους μας, χωρίς προσωπικές επιθέσεις και πισώπλατα μαχαιρώματα, δίχως τυφλούς φανατισμούς», επισημαίνει χαρακτηριστικά. Δηλώνει ότι θα τιμήσει την ψήφο και την εμπιστοσύνη των πολιτών, που πίστεψαν και πιστεύουν στη δυναμική και την προοπτική μιας δημοκρατικής, μεταρρυθμιστικής προοδευτικής παράταξης.

«Το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ και οι Κινήσεις Πολιτών με τη συνεργασία τους έχουν κάνει το πρώτο και αποφασιστικό ενωτικό βήμα για μια γόνιμη συνάντηση των δυνάμεων της Κεντρο-Αριστεράς, της Σοσιαλδημοκρατίας και του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού. Οι δυνάμεις μας έχουν διαχρονικούς δεσμούς και συμπορεύονται με τα αντίστοιχα Σοσιαλιστικά, Σοσιαλδημοκρατικά, Εργατικά και Δημοκρατικά, Προοδευτικά Κόμματα όλων των χωρών της Ευρώπης και τις θεσμικές εκφράσεις τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο ΤΡΙΤΟΣ ΠΟΛΟΣ και το ΠΑΣΟΚ είναι Εδώ. Είμαστε ξανά δυνατοί, είμαστε μια δύναμη κρίσιμη, χρήσιμη, Ευρωπαϊκή», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.