ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Να μεταταχθούν στα σχολεία οι καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Να μεταταχθούν στα σχολεία οι καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ

Κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή τις «προκλητικές», όπως τις χαρακτηρίζει, μετατάξεις των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ σε διοικητικές θέσεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης, καταγγέλλει ο υπεύθυνος ΚΤΕ Παιδείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζοντας το δόγμα ‘των δικών μας παιδιών’ επιβραβεύει την ‘αιχμή του δόρατος’ των αγανακτισμένων, με προκλητικές μετατάξεις (που δεν ήθελε στο παρελθόν) των καθαριστριών σε διοικητικές θέσεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης, χωρίς να έχουν και τα απαραίτητα τυπικά προσόντα», αναφέρει ο κ. Κωνσταντόπουλος.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη καλεί μάλιστα τον υπουργό Παιδείας να ζητήσει από την κυβέρνηση την μετάταξη των καθαριστριών του ΥΠ.ΟΙΚ στα δημόσια σχολεία της Αττικής.

«Σε μια κρίσιμη για τη δημόσια εκπαίδευση συγκυρία, με ελλείψεις στο εκπαιδευτικό προσωπικό, υποχρηματοδότηση των λειτουργικών αναγκών των σχολείων και προσλήψεων συμβασιούχων καθαριστριών από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ για λογαριασμό του Υπουργείου Παιδείας, ζητούμε να έρθουν οι καθαρίστριες στα σχολεία», αναφέρει.

Σχετικές ειδήσεις