ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση Νικολόπουλου στον Τσίπρα για τις καταγγελίες Πανούση

Ερώτηση Νικολόπουλου στον Τσίπρα για τις καταγγελίες Πανούση

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό, με αφορμή τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, κατέθεσε ο Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος, σημειώνοντας ότι εκτός της Δικαιοσύνης και η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να διερευνήσει και να αποκαλύψει την αλήθεια ή το ψέμα όλων όσων καταγγέλθηκαν.

«Μπορεί οι δηλώσεις του πρώην υπουργού να είναι γενικές και αόριστες, αλλά δεν μπορούν να προσπερνιούνται εύκολα, δεδομένου ότι ο κ. Πανούσης εκ της θέσης του είχε έρθει σε επαφή με πολύ σημαντικές, ενδεχομένως και απόρρητες πληροφορίες. Και όταν έναν πρώην υπουργός προβαίνει σε τόσο σημαντικές καταγγελίες που εκπέμπουν δυσοσμία κατά του πολιτικού κόσμου, η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας και ο πρωθυπουργός, δεν μπορούν να τις αφήνουν να πλανώνται στον αέρα, περιμένοντας μόνο από την Δικαιοσύνη να τις αποδείξει ή να τις διαψεύσει» τονίζει ο κ. Νικολόπουλος.

Ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, στην επίκαιρη ερώτησή, ρωτάει τον Πρωθυπουργό εάν ήταν σε γνώση δική του, μελών της κυβέρνησης ή του ΣΥΡΙΖΑ, πληροφορίες που σχετίζονται με τις καταγγελίες του κ. Πανούση.
Επίσης, ρωτάει εάν υπάρχουν και άλλα πρώην η νυν κυβερνητικά στελέχη που έχουν δεχτεί απειλές, και αν ναι, με ποιο τρόπο αντέδρασε η ελληνική κυβέρνηση.

Τέλος, ζητάει από τον πρωθυπουργό να παρουσιάσει τις πρωτοβουλίες που σε πολιτικό επίπεδο θα αναλάβει η κυβέρνηση ώστε να επαληθευτούν ή να διαψευστούν οι καταγγελίες και κυρίως, να υπάρξει θεσμική θωράκιση ώστε να αντιμετωπίσουν τον φυσικό δικαστή τους όσοι πιθανώς δρουν στο παρασκήνιο και πιστεύουν ότι μπορούν να απειλούν και να εκβιάζουν την πολιτική ζωή του τόπου.

Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Νικολόπουλου

Θέμα: «Ανάγκη αρμόδιας επαλήθευσης ή διάψευσης δηλώσεων του τέως υπουργού Προστασίας του Πολίτη περί σχεδίου φυσικής και πολιτικής εξόντωσής του»

Μείζον πολιτικό ζήτημα δημιουργούν οι καταγγελίες του πρώην Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, περί σχεδίου φυσικής και πολιτικής εξόντωσής του στο οποίο φέρονται να εμπλέκονται κοινοί παραβάτες του ποινικού δικαίου, αλλά και πολιτικοί. Ο κ. Πανούσης, καθώς έχει υπηρετήσει στην πολύ ευαίσθητη θέση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και προφανώς είναι γνώστης πολύ σημαντικών ή και απόρρητων πληροφοριών, είναι ένα πρόσωπο του οποίου τέτοιου είδους καταγγελίες δεν μπορούν να προσπερνιούνται με ευκολία και αβασάνιστα, παρά το γενικό και αόριστο περιεχόμενό τους.

Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που αναδύουν το περιβάλλον ενός ασύλληπτου πολιτικο-αστυνομικού παρασκηνίου που σχετίζεται και με οικονομικές δοσοληψίες - τις κατά το κοινώς λεγόμενο «μίζες» - επιφέροντας νέο και σοβαρότατο πλήγμα κύρους στην άσκηση της πολιτικής σήμερα.

Επειδή το να δηλώνει ένας τέως Υπουργός κυβέρνησης ότι απειλήθηκε η ζωή του, οφείλει να διερευνηθεί από τις αρμόδιες εισαγγελικές & αστυνομικές Αρχές με τη μέγιστη εφικτή αμεσότητα και συνέπεια στους επιχειρησιακούς & ανακριτικούς χειρισμούς.

Επειδή, εφόσον υφίστανται οι καταγγελίες, οποιοσδήποτε πολιτικός έχει λάβει γνώση για όλα αυτά και έχει αποκρύψει πληροφορίες είναι υπόλογος έναντι της Δικαιοσύνης.

Επειδή κατόπιν των σχετικών δηλώσεων δεν είναι δυνατόν να μένουν κρυφές οποιεσδήποτε πτυχές ή λεπτομέρειες του σχετικού θέματος.

Ερωτάσθε:

  • Ήταν σε γνώση σας ή σε γνώση μελών της κυβέρνησης ή σε γνώση μελών του ΣΥΡΙΖΑ, πληροφορίες που σχετίζονται με τις καταγγελίες του κ. Πανούση;
  • Υπάρχουν και άλλα μέλη της σημερινής ή της προηγούμενης συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που έχουν δεχτεί απειλές; Και αν ναι, από ποιους και πώς αντέδρασε η κυβέρνηση;
  • Καθώς η Δικαιοσύνη φέρεται να έχει ήδη επιληφθεί των καταγγελιών του κ. Πανούση, η ελληνική κυβέρνηση με ποιο τρόπο θα αντιδράσει σε πολιτικό επίπεδο και ποιες πρωτοβουλίες θα λάβει ώστε να αντιμετωπίσουν τον φυσικό δικαστή τους όσοι πιθανώς δρουν στο παρασκήνιο και πιστεύουν ότι μπορούν να απειλούν και να εκβιάζουν την πολιτική ζωή του τόπου;

Ο ερωτών βουλευτής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ
Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Σχετικές ειδήσεις