ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζιτζικώστας: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαλέξει ποιον θέλει για αντίπαλο στη Νέα Δημοκρατία

Τζιτζικώστας: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαλέξει ποιον θέλει για αντίπαλο στη Νέα Δημοκρατία

Μήνυμα ενότητας της παράταξης αλλά και νίκης στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, έστειλε μιλώντας στην κεντρική του προεκλογική συγκέντρωση στο Μέγαρο Μουσικής ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ, τόνισε πως «από την Κυριακή ενωμένοι, κόντρα σε όσους δεν ακούν τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας, με τη φωνή σας πια να είναι κυρίαρχη, η απαισιοδοξία τελειώνει» και πως «από την Κυριακή δεν θα είναι η Κεντροδεξιά που θα ανησυχεί για το μέλλον της αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας και τα παλιά συστήματα που τον στηρίζουν, που θα ανησυχούν γιατί ο χρόνος τους θα τελειώνει, γιατί θα τους έχουμε χαλάσει τα σχέδια».

Ο κ. Τζιτζικώστας έκανε λόγο για επίθεση λάσπης που δέχτηκε τις τελευταίες 50 μέρες καθώς αρνήθηκε να συμβιβαστεί με τις παλιές νοοτροπίες. «Τολμήσαμε. Όλες αυτές τις 50 ημέρες, απέναντι στη λάσπη και τις επιθέσεις, απέναντι στις αντιστάσεις των βολεμένων και των συμφερόντων, απέναντι στις τελευταίες κραυγές ενός θλιβερού παρελθόντος, δεν διστάσαμε ούτε για μια στιγμή, δεν υποταχθήκαμε στις πιέσεις, δεν συμβιβαστήκαμε με τις παλιές νοοτροπίες, δώσαμε μαζί των αγώνα για μια μεγάλη, ανοιχτή και ισχυρή Νέα Δημοκρατία», είπε χαρακτηριστικά.

Ο υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ, έκανε λόγο για «πανικό των συστημάτων» και αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, όπως καταδεικνύει η σημερινή παραίτηση Σακελλαρίδη, κάτω από το βάρος της ανικανότητάς της και της αποκάλυψης των ψευδών υποσχέσεών της στον ελληνικό λαό, είναι γεγονός, και εξηγεί τον πανικό των συστημάτων, που θέλουν να την κρατήσουν πάση θυσία όρθια. Γι’ αυτό και είναι ξεκάθαρο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί μια συρρικνωμένη και ενοχική Νέα Δημοκρατία, στάσιμη στη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαλέξει ποιον θέλει για αντίπαλο στη Νέα Δημοκρατία. Μετά τις εφημερίδες και τα ραδιόφωνά του, χρησιμοποιεί μέχρι και την ΕΡΤ για την παρουσίαση των δημοσκοπήσεων, που όλοι γνωρίζουν πόσο αναξιόπιστες είναι» τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας επισημαίνοντας πως την Κυριακή η ΝΔ θα ξαναγίνει μεγάλη δύναμη για να σταματήσει την καταστροφική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στο εθνικό σχέδιο αναγέννησης της χώρας, ο κ. Τζιτζικώστας έκανε λόγο για μια νέα μεγάλη κοινωνική συμφωνία, που θα υποστηρίζεται από όλους τους Έλληνες και θα απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες, «για να ξεφύγουμε οριστικά από τον φαύλο κύκλο της κρίσης, όπου μας έριξε ανυπεράσπιστους το παλιό πολιτικό σύστημα» όπως είπε.
Όσον αφορά στη ΝΔ, τόνισε πως δεν μπορεί να ξαναγίνει μεγάλη, αν δεν συγκρουστεί με τα κλειστά συστήματα, τις βαρονίες, τους μηχανισμούς, με τους βολεμένους στο χθες.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βοηθάει την κοινωνία, καταστρέφει την κοινωνία. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται άλλες θεωρίες της αριστεράς για το πώς θα σωθεί, γιατί δεν θα σωθεί. Γιατί αυτά που εφαρμόζουν, ούτε οι πιο σκληροί νεοφιλελεύθεροι δεν θα τα επιχειρούσαν. Η Ελλάδα χρειάζεται την κεντροδεξιά για να κάνει τη δουλειά και να την κάνει σωστά. Πάμε να κερδίσουμε αυτή την Κυριακή, γιατί δεν πρέπει να δώσουμε άλλες ευκαιρίες στους δικούς μας εκφραστές του παλιού, στη στασιμότητα, τη μεταβατικότητα και την ακινησία, που στην ουσία σημαίνουν συνθηκολόγηση με τον ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο κ. Τζιτζικώστας.

Σχετικές ειδήσεις