ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το άγχος ψήφισης του νομοσχεδίου «τρώει» τον χρόνο συζήτησής του και προκαλεί κόντρες στη Βουλή!

Το άγχος ψήφισης του νομοσχεδίου «τρώει» τον χρόνο συζήτησής του και προκαλεί κόντρες στη Βουλή!

Ενώ ο Κανονισμός της Βουλής προβλέπει η συζήτηση για το νομοσχέδιο να διαρκέσει δέκα ώρες, αυτό στην πράξη καταστρατηγείται και προκαλεί αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος υποστήριξε πως δεν υπάρχει το δεκάωρο κατά πως επιβάλλει ο Κανονισμός για να πάρει την απάντηση από τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση πως υπάρχει πίεση καθώς η ψήφιση του νομοσχεδίου θα πρέπει να ολοκληρωθεί σήμερα. Αλλιώς δεν θα μπορεί να εκταμιευθεί η δόση του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.

Από την πλευρά του ο Χάρης Θεοχάρης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού υποστήριξε πως ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως αν δεν εκταμιευθούν τα χρήματα έως το τέλος του χρόνου, αυτά δεν χάνονται, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να καταγγείλει και ο ίδιος το «φάγωμα» της διαδικασίας για την συζήτηση του νομοσχεδίου.

Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης δεν συμμερίστηκε τα όσα υποστήριξε ο Χάρης Θεοχάρης και του απάντησε πως αν δεν εκταμιευθούν τα χρήματα έως την Παρασκευή θα επιστρέψουν στον ESM και μετά για να δοθούν στην Ελλάδα θα πρέπει να ψηφίσουν πάλι τα κοινοβούλια των χωρών της Ε.Ε.

Να επισημάνουμε, πάντως, πως ο Νίκος Βούτσης ανακοίνωσε τη συνέχιση εργασιών της Βουλής και την Τετάρτη (23/12/2015) καθώς υπάρχει αρκετή… δουλειά μετά την κατάθεση και του νομοσχεδίου με το παράλληλο πρόγραμμα.

Σχετικές ειδήσεις