ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο ασφαλιστικό: ΝΔ – Επίθεση Πλακιωτάκη σε Τσίπρα και Γεροβασίλη με εννέα ερωτήσεις!

Νέο ασφαλιστικό: ΝΔ – Επίθεση Πλακιωτάκη σε Τσίπρα και Γεροβασίλη με εννέα ερωτήσεις!

Με εννέα ερωτήσεις που αναζητούν απαντήσεις επιτίθεται στην κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

 

Με αφορμή τη δήλωση της κυβερνητικού εκπροσώπου για τις συντάξεις (Δείτε ΕΔΩ), από τη Νέα Δημοκρατία εκδόθηκε η παρακάτω δήλωση του προέδρου του κόμματος Γιάννη Πλακιωτάκη:


«Τα όσα υποστήριξε η Όλγα Γεροβασίλη σχετικά με τα περί μη μείωσης των κύριων και επικουρικών συντάξεων και της προοπτικής των συνταξιούχων, μόνο θυμηδία προκαλούν. Πιστή στη γραμμή του κ. Τσίπρα, εμπαίζει τον ελληνικό λαό, λέγοντάς του λόγια χωρίς αντίκρισμα και για εσωτερική κατανάλωση. Θα της θυμίσουμε, ότι τον τελευταίο χρόνο, ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη της κυβέρνησής του, πολλές φορές δεσμεύτηκαν απέναντι στον ελληνικό λαό και εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα. Καλό θα είναι, η κα Γεροβασίλη πριν κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία για τη πολιτική της, να απαντήσει στον ελληνικό λαό γιατί ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη της κυβέρνησής του:

1. Δεν έσκισαν το μνημόνιο ακόμη, όπως είχαν υποσχεθεί;

2. Γιατί δεν έδιωξαν ακόμη τους κακούς Τροϊκανούς και συναντώνται τακτικά μαζί τους στις σουίτες του Χίλτον;

3. Γιατί δεν κατήργησαν ακόμη τον ΈΝΦΙΑ;

4. Γιατί έκλεισαν οι τράπεζες, ενώ δεσμεύονταν για το αντίθετο;

5. Γιατί εφαρμόστηκαν τα capital controls, ενώ δεσμεύονταν ότι ούτε μια στο εκατομμύριο δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο;

6. Γιατί απελευθέρωσαν τους πλειστηριασμούς της 1ης κατοικίας, ενώ δεσμεύονταν ότι δε θα επιτρέψουν να πάει κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη;

7. Γιατί έδωσαν τα κόκκινα δάνεια στα κοράκια των ξένων funds;

8. Γιατί δεν έχουν δώσει ακόμη τη 13η σύνταξη όπως υποσχέθηκαν στον ελληνικό λαό;

9. Γιατί δεν επανέφεραν ακόμη τον κατώτατο μισθό στα 751 Ευρώ;»

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υποστηρίζει πως «Η πραγματικότητα μαρτυρά την αλήθεια και αποδεικνύει τη γύμνια της πολιτικής τους» και ότι: «Ενώ, η κυβέρνηση ταυτίστηκε πλήρως με τους δανειστές, έχει το θράσος να καταγγέλλει άλλους για όσα η ίδια διαπράττει».

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης χαρακτηρίζει «άδικο» και «ανήθικο» το σχέδιο για το ασφαλιστικό που παρουσίασε η συγκυβέρνηση και το οποίο προβλέπει μειώσεις –μέσα από νέο υπολογισμό –σε όλες τις συντάξεις, που φτάνουν έως και το 35%!

«Επιπλέον, μειώνει ακόμη περισσότερο τη σύνταξη που θα πάρουν οι σημερινοί εργαζόμενοι, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει τις εισφορές τους, γεγονός που πλήττει την απασχόληση, φουντώνει την αδήλωτη εργασία και τελικά υπονομεύει το ασφαλιστικό σύστημα.
Θα συνιστούσαμε στον κ. Τσίπρα και την κα Γεροβασίλη, αν επιθυμούν πραγματικά την ευρύτερη κοινωνική συναίνεση για το ασφαλιστικό να χαμηλώσουν τους τόνους και να είναι πιο προσεκτικοί όταν ασκούν κριτική στη Νέα Δημοκρατία. Γιατί η Νέα Δημοκρατία με τη πολιτική της διαχρονικά, είναι το κόμμα που κράτησε ζωντανό το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας και έδωσε προοπτική στους Έλληνες ασφαλισμένους», καταλήγει η δήλωση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.