ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νικολόπουλος: Προχωρά ολοταχώς ο μετασχηματισμός της ΝΔ σε «κόμμα Μητσοτάκη»

Νικολόπουλος: Προχωρά ολοταχώς ο μετασχηματισμός της ΝΔ σε «κόμμα Μητσοτάκη»

«Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται. Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε τα πρώτα δείγματα της πολιτικής αποκλεισμού όλων των εσωκομματικών του αντιπάλων, επιλέγοντας κουμπάρους και στελέχη από το κολλέγιο και την δική του στενή παρέα. Έτσι απέδειξε ότι τα περί αξιοκρατίας ήταν λόγια του αέρα...». Αυτό δήλωσε χθες, Τρίτη (12/01/2016) ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος, σχολιάζοντας την εκλογή του νέου προέδρου της ΝΔ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra Channel, ο Ν. Νικολόπουλος είπε χαρακτηριστικά: «Διαπιστώνουμε πως ξεκίνησε η προσπάθεια μετασχηματισμού της παράταξης σε κόμμα... Μητσοτάκη, ώστε να ολοκληρώσει τη μετάλλαξη που άρχισε επί εποχής Αντώνη Σαμαρά».

Πρόσθεσε δε: «Η πολιτική συμμαχία με τους γνωστούς ακροδεξιούς του ΛΑ.Ο.Σ., καθώς και με την προσθήκη στελεχών ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙΟΥ, κόμματος Τζήμερου κ.α. φτιάχνει ένα “υβρίδιο καιροσκοπισμού”, σε μία εποχή που χρειάζονται ομογενείς πολιτικές δυνάμεις που μέσα από την σύνθεση των απόψεων τους θα έπρεπε να δημιουργήσουν ένα εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότηση της χώρας».

«Η εκλογή Μητσοτάκη ήταν δώρο προς το Μαξίμου. Ο «βίος και η πολιτεία» Μητσοτάκη έχουν πολλούς “λεκέδες”. Ελλείψει του εθνικού πλεονεκτήματος λυπάμαι αλλά θα χρειάζεται καθημερινά να απολογούνται οι αγνοί βιοπαλαιστές ιδεολόγοι, για όσα θα βγαίνουν στη φόρα. Ο Μητσοτάκης είναι η χαρά του Μαξίμου, του Κουρή, του Τράγκα και όλων όσων δεν “βολεύονται”!», επισήμανε ο Ν. Νικολόπουλος.

«Ο Μητσοτάκης είναι ταγμένος να υπηρετεί ένα σκληρό αντικοινωνικό, νεοφιλελεύθερο μοντέλο. Δεν έκρυψε ποτέ ότι υιοθετεί και να υλοποιεί πρόθυμα τις πιο ακραίες μνημονιακές πολιτικές και πως είναι ευθυγραμμισμένος πλήρως με επίσης ακραίες νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις, που εξυπηρετούν την οικονομική ολιγαρχία. Το “κόμμα του Μητσοτάκη” σύντομα θα απογοητεύσει όσους στήριξαν την υποψηφιότητα του και να διαψεύσει όσους εναπόθεσαν τις ελπίδες τους σε αυτόν.

Τα πολιτικά χαρακτηριστικά του νέου Προέδρου και των πολιτικών συμμάχων του, δηλαδή η εμμονή στις ανάλγητες και αδιέξοδες μνημονιακές πολιτικές, θα βυθίζουν ακόμη περισσότερο τη Νέα Δημοκρατία, στο μνημονιακό τέλμα και οριστικοποιούν το «διαζύγιο» της, με κοινωνικές ομάδες, που ήδη δεινοπαθούν από την κρίση, αλλά και με όσους πολίτες πρόκειται στο μέλλον να υποστούν τις δυσβάσταχτες συνέπειες της», συνέχισε ο ίδιος.

Κατέληξε δε ο Ν. Νικολόπουλος: «Τέλος όσοι νομίζουν ότι ο Μητσοτάκης έχει λάβει λευκή επιταγή κάνουν λάθος, αφού δεν πρέπει να ξεχάσουν ποτέ ότι, ο Μητσοτάκης όχι μόνον δεν υπήρξε ο νικητής του α’ γύρου, αλλά ότι στο σύνολο των 2.500.000 κεντροδεξιών ψηφοφόρων οι 157.224 που τον ψήφισαν αποτελούν μια μειοψηφούσα ακραία νεοφιλελεύθερη τάση , ενώ ταυτόχρονα ότι ο Μητσοτακισμός, συνιστά σταθερά, από το 1965 μέχρι και σήμερα, μια μικρή μόνο, σκοτεινή και απεχθή αντικοινωνική τάση, μέσα στην μεγάλη δημοκρατική οικογένεια της κεντροδεξιάς παράταξης».