Γ. Παπανδρέου: «Η κατάσταση διεθνώς είναι ασταθής και ρευστή»

Γ. Παπανδρέου: «Η κατάσταση διεθνώς είναι ασταθής και ρευστή»
Στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν διεθνώς και στο ρευστό χαρακτήρα της κατάστασης που επικρατεί αναφέρθηκε...

Στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν διεθνώς και στο ρευστό χαρακτήρα της κατάστασης που επικρατεί αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου.

Μια μέρα μετά την ανεπιτυχή σύνοδο των υπουργών Οικονομικών που μετέχουν στο Eurogroup, ο κ. Παπανδρέου τόνισε στους υπουργούς του: «Η κατάσταση διεθνώς είναι εξαιρετικά ασταθής και ρευστή». Για το σκοπό αυτό, προσέθεσε, « Ευρώπη πρέπει να πάρει αποφάσεις ιστορικής σημασίας».

Επίσης, ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στην επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα σε δύο σημεία.

Το πρώτο σημείο αφορά τη διαπίστωση ότι η ελληνική κρίση χρέους μπορεί μεν να σε δικά μας σφάλματα και αδυναμίες, ωστόσο «ήταν και μία κρίση που αφορά στο ίδιο το ευρώ».

Το δεύτερο σημείο αφορά τον τρόπο λειτουργίας και το ρόλο που έχουν παίξει οι οίκοι αξιολόγησης, που «ξεπερνούν τις δικαιοδοσίες και την ισχύ των εθνικών κοινοβουλίων».

Περισσότερα στο newscode.gr