ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση υπουργού Επικρατείας Ν. Παππά με την ΠΟΕΣΥ

Συνάντηση υπουργού Επικρατείας Ν. Παππά με την ΠΟΕΣΥ

Ανησυχία για την επόμενη μέρα στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και το μέλλον των εργαζομένων

Ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι και με την ηγεσία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι, προσθέτοντας ότι «ο υπουργός Επικρατείας άκουσε τις προτάσεις των εκπροσώπων των συνδικαλιστικών φορέων των δημοσιογράφων σχετικά με την τελική μορφή που θα λάβει ο διαγωνισμός για την αδειοδότηση των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών ώστε, μετά από 25 χρόνια, να λειτουργήσουν με επίσημη άδεια. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας συνιστά πρωταρχική μέριμνα της κυβέρνησης, όπως αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι ανταποκρίθηκε στο σχετικό αίτημα των φορέων και αύξησε σημαντικά τα κατώτατα όρια προσωπικού που απαιτούνται από τους υποψήφιους στο διαγωνισμό για την αδειοδότηση.»

Από την πλευρά της ΠΟΕΣΥ τονίστηκαν, αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Η ανάγκη να μπει επιτέλους τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο, με ταυτόχρονη προσφορά εγγυήσεων στους εργαζόμενους που ανησυχούν για την επόμενη μέρα.

Οι δυσμενείς εργασιακές συνθήκες που ήδη, εδώ και χρόνια, βιώνουν οι δημοσιογράφοι (μπλοκάκια, μαύρη εργασία, ατομικές συμβάσεις, κύματα απολύσεων κ.λπ.). Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέφεραν οι εκπρόσωποι του κλάδου, ο συνολικός αριθμός των άνεργων δημοσιογράφων ανέρχεται σε 2.000 και αντιστοιχεί σε ανεργία τουλάχιστον 40%.
Όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά, ο αριθμός των αδειών είναι απόφαση που ανήκει στην κυβέρνηση. Οι συνδικαλιστικοί φορείς του κλάδου ενδιαφέρονται για την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας, την τήρηση της δεοντολογίας και τη σύναψη συλλογικών συμβάσεων εργασίας."

Επίσης, «η ηγεσία της ΠΟΕΣΥ υπογράμμισε την ανάγκη να συνεχισθεί ο διάλογος σχετικά με το ασφαλιστικό των δημοσιογράφων.»

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Δημήτρης Κουμπιάς, ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕΣΥ Γιώργος Σαββίδης, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Σταμάτης Νικολόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΜΘ Τάσος Φωκιανίδης, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ Κυριάκος Κορτέσης, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΘΣΕΕ Δημήτρης Χορταριάς, ο πρόεδρος της ΕΣΠΗΤ Θέμης Μπερεδήμας και ο πρόεδρος της ΕΠΗΕΑ Μάρκος Γκανάς.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων