Στις 5 Αυγούστου η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου

Στις 5 Αυγούστου η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου
Έως την 5η Αυγούστου θα έχει ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών σύμφωνα με την εισηγητική τοποθέτηση...

Έως την 5η Αυγούστου θα έχει ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών σύμφωνα με την εισηγητική τοποθέτηση του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων προκειμένου η Βουλή να κλείσει για ολιγοήμερες διακοπές.

Συγκεκριμένα, οι εργασίες του κοινοβουλίου αναμένεται να επανέλθουν στις 22 Αυγούστου, αυτό όμως δεν σημαίνει πως το ενδιάμεσο δεκαπενθήμερο θα περάσει δίχως ειδήσεις.

Αναλυτικά, όπως ανέφερε ο κ. Βενιζέλος στις 16 Αυγούστου ξεκινά ο έλεγχος της εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου προγράμματος από τους εκπροσώπους της τρόικας ενώ πρόσθεσε ότι «Αν δεν είναι θετική η έκθεση και έχουν αποκλίσεις θα έχουμε πρόβλημα με την εκταμίευση της έκτης δόσης».

Επιπροσθέτως, ο κ. Βενιζέλος είπε για τον ΟΠΑΠ πως «ενισχύεται με την παράταση της άδειας και την χορήγηση άδειας για μηχανές. Αυτά σημαίνουν έσοδα για το κράτος.

Σημαίνει ότι η αγοραία αξία του ΟΠΑΠ αυξάνεται οπότε έχουμε και καλύτερα έσοδα για το ταμείο. Το ίδιο ισχύει και για την τουριστική κατοικία» ενώ απαντώντας σε ενστάσεις περί εύνοιας τον επίδοξων αγοραστών του ΟΠΑΠ είπε πως «Αν το ότι δίνουμε 16.000 μηχανήματα στον ΟΠΑΠ θεωρείται εύνοια τότε θα πω ότι η υποβάθμιση του μπορεί επίσης να θεωρηθεί εύνοια προς τους ανταγωνιστές του».

Να σημειωθεί ότι το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει ρυθμίσεις για το φορολογικό, το ασφαλιστικό, την τουριστική κατοικία και τυχερά παιχνίδια.

Για την αυριανή συνεδρίαση τα μέλη της επιτροπής αποφάσισαν να καλέσουν σε ακρόαση εκπροσώπους του ΣΕΤΕ, του ξενοδοχειακού επιμελητηρίου, της ΑΔΕΔΥ, το ΔΣ ΟΠΑΠ, το τεχνικό επιμελητήριο και τον σύλλογος πρακτόρων.