ΠΑΣΟΚ: Ο ΟΠΕΚΕΠΕ να πληρώσει τις επιδοτήσεις σε 70.000 παραγωγούς

Newsroom Newsroom

ΠΑΣΟΚ: Ο ΟΠΕΚΕΠΕ να πληρώσει τις επιδοτήσεις σε 70.000 παραγωγούς

Ερώτηση κατέθεσε χθες ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Κεγκέρογλου, αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα των ελέγχων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ώστε να καταβληθούν οι οφειλόμενες ενισχύσεις στους παραγωγούς.

Όπως αναφέρει ο ίδιος στην σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό ΑΑΤ, «Ιδιαίτερα οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι αγρότες που λόγω λαθών έχασαν τα οριστικά δικαιώματά τους και δεν έλαβαν άμεσες ενισχύσεις και 70.000 αγρότες που δεν έλαβαν άμεσες ενισχύσεις επειδή βρίσκονται σε διαδικασίες ελέγχων από τις υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ».

Η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του κ. Κεγκέρογλου αναμένεται να συζητηθεί στην Ολομέλεια την ερχόμενη Πέμπτη 26/5.

Ακολουθεί το κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης του βουλευτή:

Είναι γνωστό ότι εξαιτίας των αλλοπρόσαλλων αποφάσεων και των άδικων μέτρων που επέβαλε η κυβέρνηση έχει αυξηθεί υπερβολικά το κόστος λειτουργίας των γεωργικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων και έχει περιοριστεί δραστικά η δυνατότητα χρηματοδότησής τους, με αποτέλεσμα οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι να αδυνατούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Ιδιαίτερα οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι αγρότες που λόγω λαθών έχασαν τα οριστικά δικαιώματά τους και δεν έλαβαν άμεσες ενισχύσεις και 70.000 αγρότες που δεν έλαβαν άμεσες ενισχύσεις επειδή βρίσκονται σε διαδικασίες ελέγχων από τις υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Επειδή αυτοί οι αγρότες βρίσκονται σε κατάσταση οικονομικής ασφυξίας και η πληρωμή των ενισχύσεων αποτελεί για αυτούς ανάσα ζωής.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα εξέτασης των ενστάσεων για τους αγρότες που λόγω λαθών δεν έλαβαν καθόλου ή έλαβαν μειωμένες άμεσες ενισχύσεις;

2. Πότε θα ολοκληρωθούν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ οι διαδικασίες ελέγχων, ώστε οι 70.000 αγρότες να πληρωθούν τις άμεσες ενισχύσεις που δικαιούνται;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved