ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας από Economist: Νέος εθνικός στόχος η Ελλάδα του 2021 να επιστρέψει στην κανονικότητα

Τσίπρας από Economist: Νέος εθνικός στόχος η Ελλάδα του 2021 να επιστρέψει στην κανονικότητα

«Το φετινό Συνέδριο του Economist λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο όπου η ελληνική οικονομία εισέρχεται σε εντελώς νέα φάση. Πρόκειται, μετά από πολύ καιρό, για μια περίοδο σταθερότητας και ανάκαμψης», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην αποψινή του ομιλία στο Συνέδριο του Economist.

«Η χώρα βγαίνει από την εκκρεμότητα και προχωρά δυναμικά στην ανάκτηση του χαμένου χρόνου και στη διόρθωση των απωλειών που άφησε η βαθιά ύφεση των προηγούμενων έξι ετών», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και συνέχισε λέγοντας ότι έχουμε μια συμφωνία που δίνει για πρώτη φορά περιθώρια αισιοδοξίας για την οριστική έξοδο από την κρίση και προοπτική στην ελληνική οικονομία και στον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό.

Αναφερόμενος ειδικά στο ζήτημα του χρέους, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι η δεσμευτική εγγύηση των εταίρων μας για άμεσες παρεμβάσεις ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του κι ο καθορισμός ανώτατου ορίου στην εξυπηρέτησή του της τάξης του 15% του ΑΕΠ ετησίως, στέλνουν ισχυρότατο μήνυμα στις αγορές και τους διεθνείς επενδυτές ότι η ανάπτυξη της Ελλάδας δεν θα παρεμποδίζεται από την εξυπηρέτηση του χρέους.

«Κι αυτή είναι η πιο στέρεα έννοια βιωσιμότητας» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε αυτό το ασφαλές πλαίσιο πρέπει να θέσουμε σήμερα, τις βάσεις για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με στόχο τη «δίκαιη ανάπτυξη» και με απόλυτη προτεραιότητα την μείωση της ανεργίας στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, για να φθάσουμε επιτέλους στην κανονικότητα τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Εστιάζουμε σε οκτώ άξονες προτεραιότητας στους οποίους η χώρα διαθέτει συγκριτικό πλεονέκτημα: «Αγροτοδιατροφή, υγεία και φάρμακα, τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, ενέργεια, περιβάλλον και βιώσιμη ανάπτυξη, μεταφορές και εφοδιαστική αλυσίδα, υλικά και κατασκευές, πολιτισμό και τουρισμό».

«Να επιμερίσουμε δίκαια τα οφέλη της ανάπτυξης» ανέφερε τέλος ο Αλέξης Τσίπρας και υπογράμμισε πως «Το μεταρρυθμιστικό σχέδιο της κυβέρνησης περιλαμβάνει τον δομικό μετασχηματισμό του κράτους, το χτύπημα στην άνιση και εκλεκτική φορολογική μεταχείριση, την μεγιστοποίηση της κοινωνικής απόδοσης και του τελευταίου ευρώ του Έλληνα φορολογούμενου και την προώθηση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου με επενδύσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας που εξασφαλίζουν νέες, σταθερές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας με επίκεντρο το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας».

Σχετικές ειδήσεις