ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Ερώτηση Νικολόπουλου για τα «θαλασσοδάνεια» των ΜΜΕ

Βουλή: Ερώτηση Νικολόπουλου για τα «θαλασσοδάνεια» των ΜΜΕ

Στη Βουλή συζητήθηκε σήμερα, Παρασκευή (01/07/2016) η επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Αχαΐας και προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος (ΧΡΙ.Κ.Ε.) Νίκου Νικολόπουλου προς τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, για τα «θαλασσοδάνεια» των ΜΜΕ στο πλαίσιο της ευρύτερης συζήτηση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή.

Ακολουθεί αυτούσιο το πλήρες κείμενο της ερώτησης του κ. Νικολόπουλου:

«Κύριε Υπουργέ καλή επιτυχία στο μεγάλο στοίχημα, να «σπάσει» ο φαύλος κύκλος της διαπλοκής και να π μπει τέλος στην παντοκρατορία των νταβατζήδων των ΜΜΕ.

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος και εγώ προσωπικά από την εποχή του Κώστα Καραμανλή είμαστε συνοδοιπόροι με εκείνες της δυνάμεις, που πάλευαν να μπει ένα τέλος στο παράνομο καθεστώς των ολιγαρχών των ΜΜΕ.

Είμαστε από την αρχή μέχρι και σήμερα μαζί με την Κυβέρνηση Τσίπρα, και με εσάς προσωπικά σε αυτό το δύσκολο εγχείρημα για κάθαρση στο χώρο των καναλιών και της διαπλοκής.

Η κοινωνία που υποφέρει, ο λαός που πένεται ζητά από τον Αλέξη Τσίπρα και εσάς προσωπικά να μην συνθηκολογήσετε μαζί τους.

Ζητά να μην επιτρέψετε να βρεθούν ξανά με άδειες οι διάφοροι Αλαφούζοι, Κοντομηνάδες, Ψυχάρηδες και Μπόμπολες, που τα κλεμμένα που κρύβουν στο εξωτερικό ή τα κανόνια που έριξαν στην Ελλάδα είναι πολύ περισσότερα από το τίμημα στο οποίο θα κατοχυρωθούν οι άδειες.

Είναι πολύ πρόσφατο το σκάνδαλο του MEGA για να κάνουμε ότι δεν το θυμόμαστε !!!

Και θα είναι πολύ συμφέρον για Ψυχάρη και Μπόμπολα, αντί να πληρώσουν τα 100δες εκατομμύρια που οφείλει το MEGA, να καθαρίσουν με τα ψίχουλα της άδειας και, έτσι, με 5-6 εκατομμύρια να ξαναεκπέμψουν ως MEGA, διατηρώντας μάλιστα και το ίδιο λογότυπο !!!

Οι Έλληνες φορολογούμενοι ζητούν να μην επιτρέψετε να ξαναγίνουν καναλάρχες στην Ελλάδα οι κλέφτες και οι απατεώνες, νομιμοποιώντας τους με τη χορήγηση νέων αδειών.

Ζητούν να μην δούμε καναλάρχες τους κάθε λογής Μαρινόπουλους του άρθρου 99, που φέσωσαν με πολλά Δις εργαζόμενους, προμηθευτές και τραπεζικό σύστημα.

Ζητούν να πάρετε μέτρα προκειμένου, στα πλαίσια της ταυτοποίησης των φυσικών προσώπων που εμφανίζονται ως φορείς αλλοδαπών εταιρειών, να διακριβώσετε αν αυτοί που θα εμφανιστούν στο διαγωνισμό ως νόμιμοι εκπρόσωποι αλλοδαπών νομικών προσώπων είναι αχυράνθρωποι, μπροστινοί και αυτοφωράκηδες των υπόδικων νταβατζήδων της διαπλοκής.

Ζητούν εκτός από τη φορολογική και την ασφαλιστική ενημερότητα, να υπάρχει και πρόβλεψη τραπεζικής ενημερότητας, όχι απλά με κάποια τραπεζικά τραπεζικά έγγραφα με την υπογραφή των πρόθυμων Φραγκιαδάκηδων του τραπεζικού μας συστήματος, που δεν διστάζουν ούτε ακόμη να ψευδομαρτυρήσουν στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής.

Κύριε Υπουργέ το λέω αυτό επειδή από την εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, έκπληκτοι πληροφορηθήκαμε ότι, το μεγαλύτερο μέρος των θαλασσοδανείων των ΜΜΕ, οι τράπεζες το εμφανίζουν στα βιβλία τους ως δήθεν ενήμερα δάνεια, επειδή τα αναχρηματοδότησαν επί της δικής σας μάλιστα κυβέρνησης.

Μπορούν λοιπόν να θεωρηθούν τραπεζικά ενήμερο οι Αλαφούζος και Κυριακού, επειδή εξυπηρετούν το 10% του συνολικού τραπεζικού δανεισμού τους, που έχει ως μοναδική εγγύηση τις ταινιοθήκες τους, που τις έχουν αυθαίρετα αποτιμήσει σε 200 και 300 εκατομμύρια ευρώ;

Και από κοντά οι Κυριακού, Μπόμπολας και Ψυχάρης. Θα επιτρέψετε κύριε υπουργέ να ξαναστηθούν μιντιακές αυτοκρατορίες με μοναδικούς εγγυητές τα στρουμφάκια;;;

Αλήθεια ως προς τις εγγυητικές επιστολές τι μέτρα έχετε λάβει; Θα ζητηθούν τα τυποποιημένα υποδείγματα BG & SBLC MT 760, με επιβεβαίωση bank to bank, αποκλειστικά μέσα από το σύστημα swift ;;;

Προβλέψατε οι εγγυητικές αυτές επιστολές να είναι cash backed - να είναι δηλαδή καλυμμένες με μετρητά - ή θα αφήσετε ανοικτά παράθυρα προκειμένου, οι ειδικοί πλέον στις τραπεζικές απάτες καναλάρχες της διαπλοκής, να σας προσκομίσουν μισθωμένες εγγυητικές επιστολές, τα λεγόμενα leased instruments ;;;

Κύριε υπουργέ απαντήστε ξεκάθαρα τι πρόβλεψη υπάρχει για την περίπτωση που οι άδειες κατοχυρωθούν σε καναλάρχες που, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, η εξεταστική επιτροπή της Βουλής μπορεί να τους καταστήσει υπόδικους για τραπεζικές απάτες, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και ηθική αυτουργία στην απιστία των τραπεζικών που τους χορήγησαν τα ερευνώμενα θαλασσοδάνεια ;;;

Αν π.χ. προφυλακιστούν ή τους επιβληθουν περιοριστικοί όροι, θα μπορούν να συνεχίσουν να κατέχουν νόμιμα ή έστω να μεταβιβάσουν νόμιμα σε τρίτους τις τηλεοπτικές άδειες που θα έχουν εν τω μεταξύ αποκτήσει με το βρώμικο χρήμα των σημερινών θαλασσοδανείων τους, που θα φτάσει στην Ελλάδα μέσω Παναμά, Σιγκαπούρης ή Ελβετίας;

Απαντήστε:

Μπορεί να πάρει άδεια ο όμιλος Αλαφούζου όταν ήδη με εισαγγελική εντολή διενεργείται έλεγχος, μετά από επώνυμη καταγγελία, για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, τόσο στον όμιλο Αλαφούζου όσο και στο φυσικό πρόσωπο;
Πώς μπορεί ενώ δεν έχουμε το πόρισμα του Κέντρου Ελέγχου Φορολόγησης Μεγάλου Πλούτου να πάρει άδεια;.
Αν μπλοκάρουν οι τραπεζικοί του λογαριασμοί;

Αλήθεια με τον κ. Κοντομηνά όπου 41 εκ, μάθαμε, του έβαλε το ΣΔΟΕ πρόστιμο για φοροδιαφυγή και εκκρεμεί η δίκη για τον παράνομο δανεισμό από το ΤΤ;

Και τέλος ο μέτοχος του mega κ. Ψυχάρης ή ο Μπόμπολας με τα καρτέλ;».