ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη – ΝΔ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στο κέντρο της Αθήνας

Κόντρα Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη – ΝΔ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στο κέντρο της Αθήνας

Σε διαμάχη μεταξύ της ΝΔ και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εξελίχτηκε η αιφνιδιαστική επίσκεψη που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο κέντρο της Αθήνας το βράδυ της Τετάρτης 13 Ιουλίου.

Απαντώντας σε δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ περί «ιδιότυπου καθεστώτος αποκλεισμού που βιώνουν ορισμένες γειτονιές της Αθήνας», το Υπουργείο το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σημείωσε: «O κ. Μητσοτάκης δεν είχε το ηθικό σθένος να αναγνωρίσει τις επιτυχίες, που έχει η Ελληνική Αστυνομία κατά το τελευταίο διάστημα. Επιλέγει να αντιμετωπίσει με μικρόψυχη και μικροπολιτική αντίληψη την πραγματικότητα. Πέρα από τις οπισθοδρομικές αντιλήψεις τις οποίες κατά κόρον διακινούσε και διακινεί στο όνομα της δήθεν “τάξης και ασφάλειας”, το κόμμα του κ. Μητσοτάκη είναι αυτό που αδιαφορούσε για την πραγματική ασφάλεια των πολιτών, παρά μόνο συσσώρευε προβλήματα σε γειτονιές της Αθήνας.Ακόμη και σήμερα, δεν έχει την ικανότητα να επανεξετάσει βασικές αρχές σύγχρονης αντίληψης υπό τις οποίες λειτουργούν οι αστυνομικές υπηρεσίες προηγμένων χωρών, αλλά επιλέγει να σέρνεται πίσω από παρακμιακές και ξεπερασμένες αντιλήψεις των αποστράτων της Συγγρού. Μόλις τώρα διαπίστωσε ότι τα οχήματα της αστυνομίας είναι πεπαπαλαιωμένα!

Η κοινωνία έχει αναγνωρίσει το τεράστιο έργο της κυβέρνησης στα θέματα ασφάλειας, η οποία πλέον παρέχεται με πολιτισμένο και αποτελεσματικό τρόπο, όπως άλλωστε έδειξαν και οι τελευταίες επιτυχείς επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. στα Εξάρχεια.Στη Νέα Δημοκρατία έχουν να διαλέξουν ανάμεσα στα επιταχυνόμενα βήματα προς τα πίσω ή στη συμβολή για την εγκαθίδρυση σύγχρονων θεσμών, που υπηρετούν τους πολίτες».

Στην ανακοίνωση αυτή αντέδρασε η ΝΔ αναφέροντας: «Ο πανικός από την επίσκεψη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στο κέντρο της Αθήνας, που επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει μετατραπεί σε άβατο για τους πολίτες, είναι φανερός».

«Θα συνιστούσαμε στον κατ' ευφημισμό υπουργό Προστασίας του Πολίτη να κάνει μια βόλτα, αν το αντέχει και μπορεί, στο κέντρο της πόλης και τότε θα αντιληφθεί πως οι κάτοικοι της περιοχής βιώνουν την ασφάλεια "Α λα ΣΥΡΙΖΑ"» αναφέρει η ΝΔ.

Σχετικές ειδήσεις