ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ για «Κήρυκα Χανίων»: Ένοχη η σιωπή του Κυρ. Μητσοτάκη

ΣΥΡΙΖΑ για «Κήρυκα Χανίων»: Ένοχη η σιωπή του Κυρ. Μητσοτάκη

Στο θέμα του «Κήρυκα Χανίων», μετά την απάντηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, επανέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύοντας επίθεση στο γιο του, Κυριάκο, ο οποίος «σιωπά ύποπτα».

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του «σχετικά με τις εξηγήσεις του κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για τον «Κήρυκα Χανίων» και την ένοχη σιωπή της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη», το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Με όλο τον σεβασμό απέναντι στον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ, κ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, υπενθυμίζουμε ότι η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόταν στον νυν πρόεδρο της ΝΔ, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος, σύμφωνα με το πόθεν έσχες του, φέρεται ως μέτοχος της εταιρίας «Κήρυξ ΑΕ»».

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει επίσης ότι «η συγκεκριμένη εταιρία, σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στην Εξεταστική της Βουλής, το 2005 έλαβε δάνειο ύψους 300.000 ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς, διάρκειας 2 ετών, το οποίο δεν αποπληρώθηκε ποτέ», αλλά και πως «δέκα χρόνια μετά, μόλις τον Δεκέμβριο του 2015, η τράπεζα προχώρησε στην καταγγελία του συγκεκριμένου δανείου, καθώς δεν είχε εισπράξει ούτε 1 ευρώ».

«Ως προς αυτό», υπογραμμίζουν στην Κουμουνδούρου, «ουδεμία διάψευση, ούτε από την παρέμβαση του κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ούτε, φυσικά, από τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ, που εδώ και 24 ώρες σιωπούν».

Σχετικές ειδήσεις