ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηνυτήρια αναφορά Νικολόπουλου εναντίον Ψυχάρη

Μηνυτήρια αναφορά Νικολόπουλου εναντίον Ψυχάρη

Στις 09:15 το πρωί της Τρίτης (20/09/2016) ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος, μετέβη στο κτήριο 16 των δικαστηρίων στην οδό Ευελπίδων, προκειμένου να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά του Π. Ψυχάρη, με αφορμή τα όσα κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή για τα «θαλασσοδάνεια» των κομμάτων και των ΜΜΕ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που εξεδόθη από τα γραφεία του κόμματός του, «αφορμή για τη μήνυση κατά του, διευθύνοντος συμβούλου της ΔΟΛ ΑΕ, και μη εκτελεστικού μέλους της εταιρείας ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ, Π. Ψυχάρη, στάθηκε η ένορκη παραδοχή του τελευταίου ότι εγγυήθηκε δάνεια 15 εκατ. ευρώ με... αέρα!!».

Συγκεκριμένα, ο κ. Νικολόπουλος γνωστοποίησε ότι θα καλέσει ως μηνυτής τη Δικαιοσύνη να ερευνήσει το ενδεχόμενο της διάπραξης του εγκλήματος της απάτης, αλλά και της ψευδορκίας και ψευδομαρτυρίας του Π. Ψυχάρη.

«Ζητώ να διαταχτεί δικαστική έρευνα και σε βάρος των τραπεζικών στελεχών, δηλαδή των προέδρων, διευθυνόντων συμβούλων, μελών ΔΣ, καθώς και όλων των εχόντων δικαίωμα υπογραφής, αλλά και εις βάρος εκείνων που μέχρι σήμερα καλύπτουν την ύπαρξη ανέγγυων δανείων και δεν κίνησαν -ως όφειλαν- τις διαδικασίες που προβλέπονται κατά την κοινή τραπεζική πρακτική προκειμένου να διασφαλίσουν τα συμφέροντα του Δημοσίου και των μετόχων των εισηγμένων στα ξένα και Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε.», αναφέρει ο κ. Νικολόπουλος

Ο ίδιος συνημμένα θα υποβάλλει τα πρακτικά της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα χορηγηθέντα δάνεια στον ΔΟΛ και την ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ,, τα οποία αθροιστικά ξεπερνούν τα 300 εκ. ευρώ, από τα οποία τα 200 είναι ανέγγυα, καθώς έχει παραβιαστεί κάθε νομοθετική και κανονιστική πράξη της Τράπεζας της Ελλάδος.

μολογία Ψυχάρη έχουν ασκηθεί διώξεις από τις διοικήσεις των τραπεζών και την ΤτΕ, εναντίον εκείνων που υπέγραψαν αυτές τις δανειακές συμβάσεις, καθώς επίσης εάν έχει δοθεί εντολή από το ΚΕΦΟΜΕΠ, για να δεσμευτεί η κινητή και ακίνητη περιουσίας τους.