ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προάγγελος αλλαγών...

Προάγγελος αλλαγών...
Ανοιχτό το ενδεχόμενο για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας άφησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας άφησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης σε συνέντευξη του στο «Έθνος της Κυριακής», ενώ παράλληλα αποκάλυψε ότι θα αναζητήσει λύσεις προκειμένου να αποκατασταθεί η κοινωνική δικαιοσύνη όσον αφορά την εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων.

«Δεν θέλουμε επαγγελματικό στρατό, δεν μπορούμε να προσλαμβάνουμε συνεχώς επαγγελματίες οπλίτες, λόγω της οικονομικής συγκυρίας, θέλουμε τη μείωση των αμυντικών δαπανών και τη συνεχή μείωση της στρατιωτικής θητείας, αλλά συγχρόνως και πολύ σωστά θέλουμε υψηλό βαθμό επιχειρησιακής ικανότητας και αποτελεσματικότητας για την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες», τόνισε χαρακτηριστικά ο Υπουργός και συνέχισε:

«Ζήτησα εισηγήσεις για την ορθολογικότερη αντιμετώπιση υπαρκτών προβλημάτων. Να δούμε γιατί έχουμε μεγάλη αιμορραγία στην υποχρέωση εκπλήρωσης της στρατιωτικής θητείας. Με ποια κριτήρια θα δίνονται οι αναβολές και οι απαλλαγές στράτευσης. Θέλω να απαντήσω πολιτικά στο ερώτημα γιατί τα παιδιά από τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα να κάνουν έγκαιρα τη θητεία τους και τα παιδιά από πιο ευκατάστατες οικογένειες να έχουν τη δυνατότητα να παίρνουν αναβολές, να φεύγουν στο εξωτερικό για σπουδές, να χάνονται και να εκπληρώνουν μειωμένη θητεία».