ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιχείρηση αιφνιδιασμού με ανασχηματισμό ετοιμάζει ο Τσίπρας

Επιχείρηση αιφνιδιασμού με ανασχηματισμό ετοιμάζει ο Τσίπρας

Παρά τις κυβερνητικές διαψεύσεις (μετά την διαρροή των Προεδρικών Διαταγμάτων για τις αλλαγές σε δομές του Υπουργικού Συμβουλίου) ότι ο ανασχηματισμός είναι επί θύραις, απόλυτα έγκυρες πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει αρχίσει τις επαφές για τις αλλαγές στην κυβέρνηση.

Έχει αρχίσει τις επαφές για τον ανασχηματισμό παρά τις διαψεύσεις της κυβέρνησης

Αυτό βέβαια δε σημαίνει κατ’ ανάγκη, ότι αυτές θα πραγματοποιηθούν άμεσα, ωστόσο προκύπτει η ανάγκη του πρωθυπουργού να προχωρήσει στον ανασχηματισμό με τρόπο συγκροτημένο, αφού τον βλέπει σαν την ύστατη ευκαιρία ανάκαμψης απ’ την κατρακύλα, που επιβεβαιώνεται και δημοσκοπικά.

Κατά τις πληροφορίες μας, έχουν πραγματοποιηθεί συσκέψεις του στενού επιτελείου του πρωθυπουργού για τις αλλαγές στην κυβέρνηση (Τσίπρας, Παππάς, Τζανακόπουλος, Καλογήρου) και συζητήσεις και με τον Γιάννη Δραγασάκη.

Επίσης είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ότι το θέμα ο Αλέξης Τσίπρας το συζητά και με τον Πάνο Καμμένο, ενώ έχει ήδη βολιδοσκοπήσει και πρόσωπο που συνιστά έκπληξη πρώτης γραμμής, ωστόσο δεν έχει λάβει απάντηση.

Σε ό,τι αφορά στις δομικές αλλαγές που σηματοδοτούν και τα Π.Δ., όλα δείχνουν ότι ο Χρ. Βερναρδάκης θα παραμείνει στη θέση του υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ο Χρ. Σπίρτζης θα είναι υπουργός Υποδομών, ενώ στη θέση του υπουργού Νησιωτικής Πολιτικής και Μεταφορών (εκεί θα μεταφερθούν οι μεταφορές) μάλλον δεν θα παραμείνει ο Θοδωρής Δρίτσας.

Η Όλγα Γεροβασίλη μάλλον θα μετακινηθεί ή στο υπουργείο Εσωτερικών ή (με λιγότερες πάντως πιθανότητες) στο Υγείας.

Τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου διεκδικούν αρκετοί, μεταξύ αυτών ένα νέο πρόσωπο που αναμένεται να μπει στην κυβέρνηση, ο Σωκρ. Φάμελλος.

Κατά τα άλλα είναι ακόμα νωρίς για προβλέψεις. Πάντως το παζλ έχει αρχίσει να συντίθεται, ενώ πιθανός χρόνος πραγματοποίησης του ανασχηματισμού θεωρείται μετά την επίσκεψη Ομπάμα.

Εκτός κι αν προκύψει κάποια έκπληξη…

Σχετικές ειδήσεις