ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεοπτικές άδειες - ΝΔ: Η κυβέρνηση πρέπει να αποδείξει ότι δεν θέλει «ναυάγιο» στο ΕΣΡ

Τηλεοπτικές άδειες - ΝΔ: Η κυβέρνηση πρέπει να αποδείξει ότι δεν θέλει «ναυάγιο» στο ΕΣΡ

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει σήμερα, Τετάρτη (09/11/2016) η ΝΔ για το θέμα της συγκρότησης του ΕΣΡ και των αδειών των τηλεοπτικών σταθμών.

Ο γραμματέας της ΚΟ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κώστας Τσιάρας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Νίκο Δένδια, ανέφερε ότι «μετά το χαστούκι από το ΣΤΕ, οι εξελίξεις αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση σκόπιμα επιμένει σε ολισθηρό δρόμο».

Συγκεκριμένα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί τους θεσμούς για να ικανοποιήσει λαϊκίστικα αισθήματα και σημείωσε ότι η ΝΔ έχει διανύσει την απόσταση που της αναλογεί.

«Έχουμε καταθέσει πρόταση, έχουμε ξεκαθαρίσει τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει το πρόσωπο για την προεδρία του ΕΣΡ. Είμαστε έτοιμοι ακόμα και στο παρά πέντε μίας διαφαινόμενης αποτυχημένης διάσκεψης να συμβάλλουμε για να περισώσουμε το κύρος. Η κυβερνητική πλειοψηφία πρέπει να αποδείξει ότι δεν θέλει ένα ακόμα ναυάγιο. Να δεσμευτεί διά του ίδιου του πρωθυπουργού ότι θα καταργήσει τη διάταξη 2Α και τον αριθμό 4 των τηλεοπτικών αδειών και θα συμβάλλει στο ΕΣΡ με προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους. Είμαστε εδώ για να δείξουμε ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης να χρεώσει στη ΝΔ την αποτυχία δεν οφείλεται στη ΝΔ, αλλά στους δικούς της απαράδεκτους χειρισμούς», πρόσθεσε ο κ. Τσιάρας.

Παράλληλα, ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι το ΕΣΡ υφίστατο και καταργήθηκε με τροπολογία του κ. Παππά. «Είχε τέσσερα μέλη και μπορούσε να λειτουργήσει. Όλο αυτό δημιουργήθηκε ενσυνείδητα από την κυβέρνηση για να ελέγξει το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Στόχος μας είναι να προασπίσουμε τις προβλέψεις του Συντάγματος. Αν η κυβέρνηση αφήσει την αδιαλλαξία θα μπορούσαμε να βρούμε πεδίο συναίνεσης», τόνισε.

Ο κ. Δένδιας συμπλήρωσε ότι η ΝΔ δεν απομονώνεται όταν υπερασπίζεται το Σύνταγμα της χώρας, επισημαίνοντας πως «η θέση του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσει υπέρ των δύο τροπολογιών Παππά μάς δημιούργησε εντύπωση».

Ρoή Ειδήσεων