Κοτζιάς vs Κουμουτσάκου: Ζητάτε Εθνικό Συμβούλιο Εθνικής Πολιτικής για τα μάτια του κόσμου

Newsroom Newsroom

Κοτζιάς vs Κουμουτσάκου: Ζητάτε Εθνικό Συμβούλιο Εθνικής Πολιτικής για τα μάτια του κόσμου

Ειδήσεις | Εθνικά θέματα: «Η αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση και η εξυπηρέτηση μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων μέσω της στείρας και μονότονης δημόσιας επανάληψης του αιτήματος σύγκλησης του ΕΣΕΠ, είναι τουλάχιστον ανεύθυνη επιλογή που δεν συμβάλλει αλλά αντιθέτως υπονομεύει το κλίμα εθνικής συνεννόησης που το ίδιο το ΕΣΕΠ ως θεσμός ενσαρκώνει», απάντησε την Κυριακή (11/12/2016) ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ύστερα από ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών για το ίδιο θέμα, και τις νέες επικρίσεις του τομεάρχη Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Κουμουτσάκου περί μη σύγκλησης του Εθνικού Συμβουλίου Εθνικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ).

Ο κ. Κοτζιάς τονίζει ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση, για μια ακόμη φορά, επιδιώκει να δημιουργήσει εντυπώσεις σχολιάζοντας επιλεκτικά την προηγούμενη ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών για τη σύγκληση του ΕΣΕΠ και την ενημέρωση των μελών της Βουλής».

Ο υπουργός Εξωτερικών διατυπώνει την απορία του για τη «σιγή ιχθύος που τηρείται, εκ μέρους της ΝΔ ως προς τις δύο πρόσφατες εξαντλητικές ενημερώσεις επτάωρης διάρκειας που πραγματοποίησα, μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων, ενώπιον των βουλευτών για θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου Εξωτερικών». Προσθέτει δε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «δείχνει μάλιστα να ποιεί την νήσσαν και σχετικά με την επιβεβαίωση από πλευράς ΥΠΕΞ της προγραμματιζόμενης διεξαγωγής του ΕΣΕΠ στο αμέσως προσεχές διάστημα, αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι διεθνείς μου υποχρεώσεις στο εξωτερικό».

Η απάντηση του κ. Κοτζιά αφορά τη σημερινή δήλωση του κ. Κουμουτσάκου με την οποία επανήλθε εκ νέου στο ίδιο θέμα αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας «πίσω από την ακατανόητη άρνηση του υπουργείου Εξωτερικών στο αίτημά μας για σύγκληση του αρμόδιου θεσμικού οργάνου, με το έωλο επιχείρημα ότι «έχει πραγματοποιηθεί προ πολλού ο εκ του νόμου προβλεπόμενος αριθμός των ετήσιων συνεδριάσεων του ΕΣΕΠ», επισημαίνει ότι «το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και οι όποιες επικοινωνιακές σκοπιμότητες, όχι μόνο δεν ωφελούν, αλλά και μπορεί να βλάπτουν τα εθνικά μας συμφέροντα» και επαναλαμβάνει το αίτημα της ΝΔ.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για τα εθνικά θέματα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved