ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Χαρακόπουλος: Η ΝΔ ετοιμάζεται για εκλογές

Μ. Χαρακόπουλος: Η ΝΔ ετοιμάζεται για εκλογές
«Η ΝΔ ετοιμάζεται για το ενδεχόμενο των εκλογών. Έχει ολοκληρωμένη οικονομική πρόταση, ενώ το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν και οι θεματικές συνδιασκέψεις...

«Η ΝΔ ετοιμάζεται για το ενδεχόμενο των εκλογών. Έχει ολοκληρωμένη οικονομική πρόταση, ενώ το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν και οι θεματικές συνδιασκέψεις για την παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος του κόμματος. Και βεβαίως σε διαδικασία επαφών βρίσκονται οι αρμόδιοι και για την συγκρότηση των ψηφοδελτίων», τόνισε με συνέντευξη του στο ραδιοσταθμό 9, ο γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ζητώντας καθαρή εντολή, στις επόμενες εκλογές.

«Δεν χρειαζόμαστε μια πολιτική «τρεις το λάδι, δυο το ξύδι». Χρειαζόμαστε μια ξεκάθαρη πολιτική. Η ακολουθούμενη πολιτική μέχρι σήμερα δεν οδηγεί πουθενά. Με μια κυβέρνηση που βρίσκεται σ’ αυτή τη σύγχυση, που δεν έχει πυξίδα, φυσικό είναι να μην πετυχαίνουμε κανένα στόχο. Εκείνο που χρειαζόμαστε είναι μια καθαρή εντολή, μια κυβέρνηση η οποία θα έχει ξεκάθαρη πολιτική, να ξέρει ποιοι είναι οι στόχοι που θέλει να πετύχει και κυρίως τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να τους πετύχει», δήλωσε χαρακτηριστικά εκτιμώντας οι εκλογές, στην παρούσα συγκυρία, είναι η μόνη διέξοδος.

Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στο λάθος

Αναφερόμενος στη συζήτηση περί συγκυβέρνησης, ο στενός συνομιλητής του Αντώνη Σαμαρά, υπογράμμισε πως «Η Νέα Δημοκρατία με συνέπεια, τους τελευταίους 22 μήνες που βρίσκεται στην αντιπολίτευση, ότι είναι για το συμφέρον του τόπου το στηρίζει, το ψηφίζει, παλεύει μέχρι τελευταίας στιγμής στη Βουλή. Όπου όμως θεωρούμε ότι η πολιτική που ακολουθείται είναι λάθος τότε βεβαίως και δεν μπορούμε να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης», σημείωσε, δεσμευόμενος εκ νέου, επαναδιαπραγμάτευση με την τρόικα του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου.