ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διμερείς συναντήσεις του Γ. Παπανδρέου στο Παρίσι

Διμερείς συναντήσεις του Γ. Παπανδρέου στο Παρίσι
Σύντομες διμερείς συναντήσεις είχε χθες το βράδυ ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στο περιθώριο της Διάσκεψης για τη Λιβύη που διεξάγεται στο Παρίσι.

Σύντομες διμερείς συναντήσεις με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, τον πρωθυπουργό του Βελγίου Υβ Λετέρμ, τον Ισπανό ομόλογό του Χοσέ Λουίς Θαπατέρο, αλλά και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, είχε χθες το βράδυ ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στο περιθώριο της Διάσκεψης για τη Λιβύη που διεξάγεται στο Παρίσι. Ο κ. Παπανδρέου συζήτησε μαζί τους αναφορικά με την πρόοδο που έχει σημειωθεί σχετικά με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις 21ης Ιουλίου.

Σε συνάντησή του με την εκπρόσωπο των Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ Κάθριν Άστον, ο Έλληνας πρωθυπουργός συζήτησε κυρίως για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Ο κ. Παπανδρέου συνάντησε επίσης τον πρόεδρο του Αραβικού Συνδέσμου Ναντίλ Ελ Αραμπί, καθώς και τον εμίρη του Κατάρ, σείχη Αμαντ Μπιν Χαλιφά Αλ Τανί. Ειδικά με τον εμίρη του Κατάρ ο πρωθυπουργός συζήτησε για την πρόσφατη συμφωνία με τις τράπεζες Alpha και Eurobankκαι για περαιτέρω συνεργασία σε άλλους τομείς.