ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση - σοκ για την κυβέρνηση: 14 μονάδες μπροστά η ΝΔ

Δημοσκόπηση - σοκ για την κυβέρνηση: 14 μονάδες μπροστά η ΝΔ

Ειδήσεις | Δημοσκόπηση: Παγιώνεται σε διψήφιο αριθμό η διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση «Σφυγμός» της εταιρείας Prorata, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών» στο διάστημα από τη 01/03/2017 έως τις 03/03/2017 και δημοσιεύεται σήμερα, Δευτέρα (06/03/2017).

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 33% έναντι 19%, ήτοι μια διαφορά 14 ποσοστιαίων μονάδων.

Ακολουθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 9%, η Χρυσή Αυγή και το Ποτάμι με 8%, η Ένωση Κεντρώων με 7%, με 6% η Πλεύση Ελευθερίας και με 4% οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Λαϊκή Ενότητα.

Σημειώνεται, πάντως ότι η συγκεκριμένη έρευνα μετρά την «δυνητική εκλογική επιρροή των κομμάτων». Αυτό σημαίνει ότι προσμετρά την πρόθεση εκείνων που δηλώνουν σε ποσοστό ίσο ή μεγαλύτερο του 50% να ψηφίσουν κάποιο κόμμα και έτσι δεν προκύπτει άθροισμα 100%, αφού κάποιοι επιλέγουν να δηλώσουν περισσότερες από μία «προτιμήσεις».

Αίσθηση, ωστόσο, προκαλεί το γεγονός ότι τουλάχιστον τέσσερις στους δέκα Έλληνες που είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές, θεωρούν πως δεν είναι καθόλου πιθανό να ξαναψηφίσουν.

Εξάλλου, στο ερώτημα περί πρόωρων εκλογών, το 59% απαντά «Όχι», το 32% «Ναι» και το 9% «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ».

Διαβάστε εδώ περισσότερα θέματα για τις δημοσκοπήσεις και για τις πρόωρες εκλογές

Σχετικές ειδήσεις