ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουρουμπλής: Δεν έχουμε άλλη επιλογή, θα παραμείνουμε στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης

Κουρουμπλής: Δεν έχουμε άλλη επιλογή, θα παραμείνουμε στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης

Ειδήσεις | Παναγιώτης Κουρουμπλής: Έμμεση απάντηση στις δηλώσεις του Γερμανού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για το Grexit, έδωσε την Τετάρτη (08/03/2017) ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, υπογραμμίζοντας ότι «δεν υπάρχει τέτοια συζήτηση, ούτε δεύτερες σκέψεις».

«Η χώρα δεν έχει άλλη επιλογή. Θα παραμείνει στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης», δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, σημείωσε ότι είναι διαφορετικό ζήτημα εάν η ΕΕ αποφασίσει να αυτοδιαλυθεί.

Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις ανέφερε ότι «είναι επώδυνα αυτά που ζητούν. Η αξιολόγηση καθυστερεί και δεν κλείνει εξαιτίας των αντιρρήσεων και της αντίστασης που προβάλλει η κυβέρνηση στις απαιτήσεις».

Για την συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ υπογράμμισε ότι η στάση τους είναι πολιτικά ανδροπεπής, σημείωσε πως ο ελληνικός λαός εξέλεξε τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕλ για να κυβερνήσουν μαζί έως το 2019. Ανέφερε ότι οι ιδεολογικές διαφορές υπάρχουν αλλά υπάρχει συγκεκριμένο πλαίσιο συνεργασίας, κάτω από συγκεκριμένες πολιτικές.

Ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε «αντιδεξιός», κατηγόρησε τη ΝΔ για νεοφιλελευθερισμό αλλά υποστήριξε πως «με τη λαϊκή δεξιά του κ. Καμμένου είναι πιο κοντά σε θέματα κοινωνικής πολιτικής».

Αναγνώρισε ότι έχουν εμφιλοχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ και προσωπικές αντιθέσεις και γι' αυτό τον λόγο χρειάζεται προσπάθεια να ξεπεραστούν και να επιλυθούν.

Είπε ότι «πάντα είναι ανοικτό το ενδεχόμενο για συνεργασίες της ευρύτερης κεντροαριστεράς, αν από την άλλη πλευρά υπάρξει ειλικρινής διάθεση».