ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: «Όχι» σε νέα μέτρα, ο Τσίπρας μας έφερε σε αυτό το χάλι (vid)

Μητσοτάκης: «Όχι» σε νέα μέτρα, ο Τσίπρας μας έφερε σε αυτό το χάλι (vid)

Ειδήσεις | Κυριάκος Μητσοτάκης: Κατηγορηματικά αντίθετος με την ψήφιση των νέων μέτρων που προέκυψαν έπειτα από τη συμφωνία κυβέρνησης – δανειστών εμφανίστηκε για ακόμη μία φορά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Bloomberg, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).

«Αυτά τα δημοσιονομικά μέτρα είναι το κόστος που δυστυχώς πρέπει να πληρώσει η Ελλάδα εξαιτίας της ανικανότητας αυτής της κυβέρνησης. Ο κύριος Τσίπρας μας έφερε σε αυτό το χάλι. Ισχυρίζεται ότι έχει ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, οπότε ας το κάνει μόνος του», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Δεν θα ψηφίσουμε τα υπερβολικά μέτρα που αποφάσισαν οι δανειστές με την κυβέρνηση, γιατί αυτά προέκυψαν από την ανικανότητα του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησής του», ξεκαθάρισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επαναλαμβάνοντας το πάγιο αίτημα της ΝΔ για πρόωρες εκλογές.

«Η Ελλάδα χρειάζεται εκλογές για να έρθει μια καλύτερη κυβέρνηση που θα αναλάβει την πραγματική κυριότητα των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων για να βγει η Ελλάδα από αυτό το χάος», σημείωσε σχετικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ερωτηθείς, ειδικότερα, για το ενδεχόμενο της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, ο ίδιος απάντησε: «Εγώ δεν έχω τρόπο να εξαναγκάσω σε πρόωρες εκλογές, αλλά είμαι βέβαιος ότι εφόσον γίνονταν θα τις κερδίζαμε».

Αναφορικά με το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, είπε πως «ακόμα και εάν ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση, η Ελλάδα σέρνεται» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ότι δεν αποπνέει καμία εμπιστοσύνη, ώστε να προσελκύσει ξένες επενδύσεις.

Δείτε παρακάτω ολόκληρη τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Bloomberg

Σχετικές ειδήσεις