ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Παπανδρέου: «Διακυβεύεται η ασφάλεια της χώρας»

Γ. Παπανδρέου: «Διακυβεύεται η ασφάλεια της χώρας»
Δραματικούς τόνους χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου κατά τη δευτερολογία του προς την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ....

Δραματικούς τόνους χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου κατά τη δευτερολογία του προς την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.

«Διακυβεύεται ακόμα και η ασφάλεια και η σιγουριά της χώρας, και αυτό είναι ένα μήνυμα που πρέπει να περάσει προς την κοινωνία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.

Επισημαίνοντας πως διεθνώς υπάρχει τεράστια ρευστότητα, τόνισε πως «σε αυτές τις μάχες δεν ξέρεις τι σου προκύπτει».

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε την ανάγκη παραγωγής πρωτογενούς πλεονάσματος με στρατηγικό στόχο μια κοινωνία ευημερίας, ανεξαρτησίας και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Τάχθηκε υπέρ της αξιοποίησης των ακινήτων του δημοσίου και των αποκρατικοποιήσεων για αναπτυξιακούς λόγους ενώ για το νέο χαράτσι στα ακίνητα ανέφερε πως έχει όλα τα εχέγγυα της δυνατής κοινωνικής δικαιοσύνης!

Αναφερόμενος στη συνεχώς αυξανόμενη ανεργία έκανε λόγο για στήριξη των ανέργων, μέσω προγραμμάτων επανεκπαίδευσης και κατάρτισης, υπογραμμίζοντας τη σημασία επένδυσης στην ποιότητα των προϊόντων και όχι στη φθηνή εργασία.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για το πολιτικό σύστημα, και στάθηκε ιδιαίτερα στο τον νόμο για τις εκλογικές δαπάνες, ενώ αναφέρθηκε στην αναθεώρηση του Συντάγματος, στα δημοψηφίσματα και στο πόθεν έσχες και δικαστών και δημοσιογράφων.

« Παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα είμαστε αποφασισμένοι. Και αυτό είναι ένα μήνυμα σιγουριάς προς τον ελληνικό λαό, αλλά και απάντηση σε όλους εκείνους που ποντάρουν στην αποτυχία μας», υπερτόνισε ο κ. Παπανδρέου.

Διαβάστε επίσης: Γ.Παπανδρέου: Να διαψεύσουμε κρυφά και φανερά σενάρια