Φιάσκο το περίφημο κούρεμα του χρέους στο οποίο ελπίζει ο Αλέξης Τσίπρας

Φιάσκο το περίφημο κούρεμα του χρέους στο οποίο ελπίζει ο Αλέξης Τσίπρας

ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 50 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΟ «ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟ» ΧΡΕΟΣ

Είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο ότι οι θεσμοί (τρόικα) όχι μόνο δεν πρόκειται να υλοποιήσουν όσα έχουν – προφορικά - υποσχεθεί στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, αλλά αντίθετα ΔΝΤ και Βερολίνο «χορεύουν» στο ταψί την ελληνική πλευρά γύρω από την υπόθεση του χρέους.

Ο κ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του, όπως ακριβώς έκαναν και στην πρώτη διαπραγμάτευση του 2015, εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό φέρνοντας το 3ο μνημόνιο, υποσχόμενοι παράλληλα, κούρεμα χρέους.

Κάτι τέτοιο βεβαίως δεν έγινε ποτέ.

Παρόλα αυτά, το Μέγαρο Μαξίμου χρησιμοποίησε το ίδιο ακριβώς επιχείρημα για να δεχθούμε (ως χώρα) τα ειδεχθή μέτρα που φέρνει το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης.

Για άλλη μια φορά δηλαδή, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. άφησαν να εννοηθεί ότι θα ψηφίσουν προληπτικά μέτρα για να πάρουμε ρύθμιση χρέους.

Προσέξτε! Το ονομαστικό κούρεμα χρέους για το οποίο έσκιζαν τα ρούχα τους στο ΣΥΡΙΖΑ, έγινε ρύθμιση χρέους!!!

Πάμε τώρα να δούμε ποια είναι η αλήθεια:

  • Κανείς πλέον δεν μας λέει ποιο είναι το ποσοστό του χρέους στο οποίο θα συμφωνήσουν όλες οι πλευρές ότι είναι διαχειρίσιμο!!!!
  • Πότε και πώς θα συμμετάσχει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα;
  • Θα ενταχθεί στην ποσοτική χαλάρωση η Ελλάδα στις 20 Ιουλίου του 2017;

Οι απαντήσεις είναι βεβαίως γνωστές, κανείς όμως δεν τολμά να τις αναφέρει.

Το ΔΝΤ δεν πρόκειται να κάνει απολύτως τίποτα σε ότι αφορά τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα μέσω νέας χρηματοδότησης (3,5 με 4 δισ. ευρώ), αν πρώτα δεν πληρωθεί τα 14 δισεκατομμύρια που του οφείλουμε.

Αλήθεια, που θα βρει η ελληνική κυβέρνηση μέχρι τον  Ιούλιο του 2017 τα 14 δισ. που είναι η συνολική δανειακή έκθεση του ΔΝΤ στην Ελλάδα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. : Συμφώνησαν 4ο μνημόνιο και... πανηγυρίζουν!

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. : Συμφώνησαν 4ο μνημόνιο και... πανηγυρίζουν!

ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Το σχέδιο για την υποτιθέμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα το εκπονήσει ο ESM.

Για να μιλάμε όμως τη γλώσσα της αλήθειας αξίζει να σημειώσουμε ότι σε καμία περίπτωση ΔΕΝ πρόκειται να γίνουν τα ακόλουθα:

1ον. Δεν πρόκειται να παγώσει το θέμα της καταβολής των τόκων όπως ψευδώς αφήνουν ορισμένοι να εννοηθεί!

2ον. Δεν πρόκειται ποτέ να γίνει ονομαστικό haircut 

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;

Ο Μόνιμος Μηχανισμός Στήριξης εξετάζει

  • Νέα επιμήκυνση των δανείων που έχουν χορηγηθεί στην Ελλάδα κατά 20 χρόνια. Άρα από τα 32 χρόνια θα πάμε στα 52!!! Μισός αιώνας επιτροπεία και βάλε.
  • Τη δημιουργία ενός μηχανισμού παρέμβασης στα επιτόκια όταν αυτά φτάσουν σε δυσθεώρητα ύψη και όταν δεν επιτυγχάνονται μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα.

Για όσους κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, ΔΕΝ υπάρχει καμία έξοδος της χώρας από τα μνημόνια! Με πρόσχημα τη βιωσιμότητα του χρέους, οι δανειστές θα μείνουν στην Ελλάδα για περισσότερο από μισό αιώνα!!!