ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ για τις προσλήψεις διευθυντών στα σχολεία: Πότε επιτέλους το πάθημα θα γίνει μάθημα;

ΝΔ για τις προσλήψεις διευθυντών στα σχολεία: Πότε επιτέλους το πάθημα θα γίνει μάθημα;

Νέα Δημοκρατία | Ειδήσεις: Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε με γραπτή δήλωσή της το Σάββατο (20/05/2017) η τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Νίκη Κεραμέως, «σχετικά με την ανευθυνότητα, την ασυνέπεια και την προχειρότητα της Κυβέρνησης στη νομοθέτηση διατάξεων για την επιλογή διευθυντικών στελεχών στα σχολεία».

«Η Κυβέρνηση γνώριζε εδώ και μήνες ότι ο νόμος Μπαλτά - Κουράκη για τις επιλογές διευθυντικών στελεχών είχε κριθεί αντισυνταγματικός από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Ενώ θα μπορούσε όλους αυτούς τους μήνες να διαβουλευθεί με τους αρμόδιους φορείς, με εμπειρογνώμονες, αλλά και με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, για να παρουσιάσει ένα σχέδιο νόμου σύννομο, δίκαιο, λειτουργικό, χωρίς κενά, επέλεξε τη λογική της αδράνειας και της εσωστρέφειας», δήλωσε η κ. Κεραμέως.

«Έτσι, το σχέδιο νόμου κατατέθηκε χθες βράδυ στη Βουλή, με τη διαδικασία του επείγοντος, χωρίς να έχει προηγουμένως τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, παρακάμπτοντας άλλη μια φορά τις δημοκρατικές διαδικασίες, όπως ορίζονται από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής. Αλλά η ανεπάρκεια δεν σταματά εκεί: Δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες από την κατάθεση του νομοσχεδίου και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου προβαίνει σε ανακοινώσεις σχετικά με το κατατεθέν σχέδιο, οι οποίες ανατρέπουν σημαντικές πτυχές του προτεινόμενου συστήματος επιλογής, δυσχεραίνοντας ακόμα περισσότερο την επεξεργασία του», πρόσθεσε η βουλευτής της ΝΔ.

Και κατέληξε: «Η δε ανακοίνωση κλείνει με την επισήμανση ότι η βούληση του Υπουργείου θα αποτυπωθεί στη συζήτηση που θα διεξαχθεί στη Βουλή, προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερη σύγχυση στην εκπαιδευτική κοινότητα. Ανευθυνότητα, ασυνέπεια και προχειρότητα σε άλλο ένα νομοθέτημα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Πότε επιτέλους το πάθημα θα γίνει μάθημα;».

Σχετικές ειδήσεις