ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουρουμπλής: Αν δεν πετύχουμε, ο κόσμος θα μας στείλει στα αζήτητα

Κουρουμπλής: Αν δεν πετύχουμε, ο κόσμος θα μας στείλει στα αζήτητα

Την ανάγκη η κυβέρνηση να δουλέψει «σκληρά και αποτελεσματικά τα επόμενα δύο χρόνια» επισήμανε την Τετάρτη ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Διαφορετικά, όπως είπε, σε δηλώσεις του στον ραδιοσταθμό «North 98» της Θεσσαλονίκης, «θα πληρώσουμε το επιτίμιο και ο κόσμος θα μας στείλει στα αζήτητα και θα επαναφέρει αυτούς που έφεραν τη χώρα στα σημερινά δεδομένα».

«Από θέση αδυναμίας προσπαθούμε να διαπραγματευτούμε με τους εταίρους μας σε μία σειρά υποθέσεων που έχουν υπάρξει. Τα μέτρα που ψηφίστηκαν είναι για την αντιμετώπιση της ρύθμισης του χρέους για να πάμε στην ποσοτική χαλάρωση και από κει στην έξοδο στις αγορές είτε τους αρέσει είτε όχι το επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ. Οι δανειστές είναι εκτεθειμένοι απέναντι στην Ευρώπη. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί για να βγούμε από την κρίση», είπε, εξάλλου, ο κ. Κουρουμπλής.

Αναφερόμενος, τέλος, στις πολιτικές συνεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός σημείωσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ισχυρή πολιτική δύναμη και μπορούμε να έχουμε κοινό βηματισμό με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις της χώρας».