ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπεγλίτης: Δεν φοβόμαστε τις απειλές της Τουρκίας

Μπεγλίτης: Δεν φοβόμαστε τις απειλές της Τουρκίας
Σκληρή γλώσσα κατά της Τουρκίας χρησιμοποίησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας...

Σκληρή γλώσσα κατά της Τουρκίας χρησιμοποίησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης τονίζοντας μάλιστα πως οι γείτονες αδύναμους και χωρίς επιχειρήματα.

«Η Τουρκία έχει μια νοοτροπία μονομερών διεκδικήσεων, απειλών και απομόνωσης και από τη διεθνή κοινότητα και από την Ε.Ε. Συνεχίζει να παρανομεί, νομίζει ότι είναι μόνη της στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο και τις αρχές της διεθνούς νομιμότητας. Όλα αυτά πληρώνονται. Ένας υπουργός Άμυνας δεν πρέπει να φοβάται όταν έχει – και έχω – εμπιστοσύνη στις Ένοπλες Δυνάμεις. Το λέω μετά λόγου γνώσεως και δεν φοβόμαστε τις απειλές της Τουρκίας», δήλωσε ο υπουργό Εθνικής Άμυνας σε συνέντευξη στο vima fm.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο αύξησης της στρατιωτικής θητείας, ο κ. Μπεγλίτης ξεκαθάρισε πως ποτέ δεν έχει πει πως θα αυξηθούν οι μήνες. «Αυτό που έχω πει είναι ότι το μελετούμε, υπό τη βασική προϋπόθεση ότι η ανασυγκρότηση και ο εκσυγχρονισμός στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα έχουν τα αποτελέσματα που προσδοκούμε από τις συγχωνεύσεις, τις καταργήσεις στρατιωτικών σχηματισμών και τα νέα επίπεδα διοίκησης. Αν από όλα αυτά δεν έχουμε το προσδοκώμενο αποτέλεσμα, βεβαίως μπορούμε τότε να συζητήσουμε την αύξηση της θητείας».

Αναφερόμενος στο θέμα συγκυβέρνησης με τη ΝΔ, ο κ. Μπεγλίτης σημείωσε πως «Εθνική συναίνεση και εθνική συνεννόηση δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη συγκυβέρνηση». Σημαίνει, πρώτα απ’ όλα, ανάληψη ευθύνης στο μέτρο που αναλογεί σε κάθε πολιτικό οργανισμό και σε κάθε πολιτική και κοινωνική δύναμη στη χώρα.