ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χριστοφιλοπούλου για αναδρομικά «χαράτσια»: Στόχος της κυβέρνησης η κοινωνική ισοπέδωση

Χριστοφιλοπούλου για αναδρομικά «χαράτσια»: Στόχος της κυβέρνησης η κοινωνική ισοπέδωση

«Η κυβέρνηση δημεύει πια απροκάλυπτα το εισόδημα του πιο παραγωγικού τμήματος της οικονομίας», υποστηρίζει, σε ανακοίνωσή της την Τετάρτη (09/08/2017), η υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου, σχετικά με την εισφορά που θα κληθεί να πληρώσει μερίδα των ελεύθερων επαγγελματιών για το εφάπαξ και το επικουρικό τους.

«Στόχος της κυβέρνησης, η κοινωνική ισοπέδωση μέσω της φτωχοποίησης», σύμφωνα με την Ε. Χριστοφιλοπούλου, που προσθέτει: «Πριν καλά-καλά συνέλθουν από τα χαράτσια της εφορίας 250.000 επιστήμονες και ελεύθεροι επαγγελματίες καλούνται από τον Σεπτέμβρη να δώσουν αναδρομικά επιπλέον 11% του εισοδήματός τους για πρόσθετες ασφαλιστικές εισφορές (επικούρησης και εφάπαξ)».

Επιπλέον, η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση επιτίθεται με το τσουνάμι κατασχέσεων ακόμη και για οφειλές κάτω από 5.000 €. Ο μύθος των ελαφρύνσεων και των “χαμογελαστών προσώπων” έχει καταρρεύσει. Όλοι, πλέον, συνειδητοποιούν και την ανικανότητα και την αναλγησία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

Διαβάστε εδώ αναλυτικά για τα αναδρομικά «χαράτσια» που θα πλήξουν αυτοαπασχολούμενους και επιστήμονες

Σχετικές ειδήσεις