ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο επίκεντρο οι ιδιωτικοποιήσεις - ευρώ

Στο επίκεντρο οι ιδιωτικοποιήσεις - ευρώ
Η κ. Μέρκελ έχει διαπιστώσει καθυστέρηση του προγράμματος των ιδιωτικοποιήσεων και το έθεσε επιτακτικά...

Έντονο υπήρξε το ενδιαφέρον την Γερμανίδας καγκελαρίου κ. ΆγκελαΜέρκελ για την πορεία των ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα, όταν συναντήθηκε εχθές το βράδυ με τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου.

Η κ. Μέρκελ προφανώς έχει διαπιστώσει την καθυστέρηση του προγράμματος των ιδιωτικοποιήσεων και το έθεσε επιτακτικά στον πρωθυπουργό σχεδόν αμέσως μόλις τον είδε.

Το άλλο θέμα που έβαλε στο τραπέζι η καγκελάριος ήταν η δημόσια διοίκηση. Έχει ήδη διαπιστωθεί από Γερμανούς εμπειρογνώμονες ότι η δημόσια διοίκηση στην Ελλάδα πάσχει και ότι χρειάζονται περισσότερα από τρία χρόνια για να πάρει τη μορφή μιας αντίστοιχης από οποιοδήποτε δυτικό κράτος. Βέβαια ήδη ο υπουργός Δημόσιας Διοίκησης και αποκέντρωσης κ. Δημήτρης Ρέππας εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση.

Τρίτο θέμα ήταν η υλοποίηση της Συμφωνίας της 21ης Ιουλίου, η οποία αποφασίστηκε στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής, αλλά δεν έχει εγκριθεί ακόμα από όλα τα μέλη – κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Συμφωνία κατά πολλούς ευρωσκεπτικιστές ρίχνει στα μαλακά την Ελλάδα. Η ελληνική πλευρά έθεσε το θέμα και πήρε την απάντηση από την κ. Μέρκελ ότι πιθανότατα θα ψηφιστεί από το γερμανικό κοινοβούλιο ως το τέλος της εβδομάδας.

Τέλος εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι η κ. Μέρκελ έθεσε θέμα παραμονής της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ. Εξέφρασε την επιθυμία της Γερμανίας να μην βγει η χώρα μας, αρκεί να κάνει ότι της λένε οι δανειστές της.