Κεντροαριστερά: «Κλείδωσαν» οι ημερομηνίες – Πότε θα στηθούν οι κάλπες

Κεντροαριστερά: «Κλείδωσαν» οι ημερομηνίες – Πότε θα στηθούν οι κάλπες

Ο «κύβος ερρίφθη» για το μέλλον της Κεντροαριστεράς και την ανάδειξη νέου αρχηγού – Στις 12 και 19 Νοεμβρίου θα στηθούν οι κάλπες – Παραμένει η ένσταση του Ποταμιού.

Παράλληλα, διορία  μέχρι τις 10 Νοεμβρίου ζήτησαν Wind και OTS για να εγκατασταθεί και να δοκιμαστεί το σύστημα για την ηλεκτρονική διασύνδεση των εκλογικών τμημάτων.

Ο κ. Αλιβιζάτος μετά την απάντηση των εταιρειών ήρθε σε επικοινωνία με όλους τους υποψηφίους αρχηγούς του νέου φορέα και επιβεβαιώθηκε η αναβολή, καθώς αρχικά οι εκλογές ήταν να διεξαχθούν στις 5 και 12 Νοεμβρίου.

Τελικά με την συγκατάθεση όλων των πλευρών οι εκλογές έκλεισαν στις 12 και 19 Νοεμβρίου.

Την ίδια ώρα παραμένει η ένσταση του Ποταμιού για τον μαραθώνιο της Αθήνας, που θα συμπέσει με τις κάλπες της πρώτης Κυριακής για τον πρόεδρο του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Σύμφωνα με τους επιτελείς των υποψηφίων αρχηγών, ξεκινά και επίσημα το κυρίως μέρος της προετοιμασίας, αλλά και της προεκλογικής περιόδου ενώ  αναμένεται να στελεχωθούν και να λειτουργήσουν οι εφορευτικές επιτροπές.

Τι αναφέρει με επιστολή του ο Νίκος Αλιβιζάτου προς τους πολιτικούς αρχηγούς

«Οι εταιρίες που έχουν αναλάβει το έργο της διεξαγωγής της on line ψηφοφορίας για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα διαβεβαίωσαν σήμερα τον καθηγητή Ν.Κ.Αλιβιζάτο ότι το επιθυμητό επίπεδο ασφάλειας επιτυγχάνεται αν η εκλογή πραγματοποιηθεί μετά τις 10 Νοεμβρίου 2017. Κατόπιν αυτού, η διεξαγωγή του 1ου γύρου της εκλογής μετατίθεται για τις 12 Νοεμβρίου και του 2ου, αν χρειασθεί, για τις 19 Νοεμβρίου 2017.

Υπενθυμίζεται ότι, έως το τέλος του έτους, δεν υπάρχουν εναλλακτικές δυνατότητες για την πραγματοποίηση της ψηφοφορίας, είτε λόγω των εκλογών των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας (26.11 και 3.12.2017), είτε λόγω συνεδρίων άλλων πολιτικών φορέων (17.12.2017). Ειδικά στην Αθήνα, πάντως, και για τον 1ο γύρο (12.11.2017), αποφασίσθηκε μεταξύ άλλων να παραταθεί το ωράριο της ψηφοφορίας, ώστε να διευκολυνθεί η προσέλευση αθλητών που επιθυμούν να ψηφίσουν, αλλά και όσων, λόγω του διεθνούς Μαραθωνίου, δυσκολευθούν στις μετακινήσεις τους.

Διευκρινίζεται, τέλος, ότι η προετοιμασία της ψηφοφορίας συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς σε όλη την επικράτεια, καθώς πολλοί εθελοντές δηλώνουν πρόθυμοι να συνδράμουν (www.dpekloges.gr). Για την υποστήριξη, πάντως, της Επιτροπής σε οργανωτικά ζητήματα, ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, τ. Υπουργός, δέχθηκε να τη συνδράμει ως Σύμβουλος σε ζητήματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού».