Κουτσούμπας: Ο,τι βλέπει η κυβέρνηση είναι ότι θέλει να δει το κεφάλαιο στη χώρα

Κουτσούμπας: Ο,τι βλέπει η κυβέρνηση είναι ότι θέλει να δει το κεφάλαιο στη χώρα

Ο  Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στην εφ. «Ελευθερία» και αναφορικά με «το φως στο τούνελ» που βλέπει η κυβέρνηση είπε «ό,τι βλέπουν οι κυβερνώντες των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι ότι θέλει να δει το κεφάλαιο στη χώρα μας»

 Ανάκαμψη των κερδών του με νέα προνόμια, εργασιακή ζούγκλα, φοροαπαλλαγές και ζεστό χρήμα για τις επενδύσεις του. Όσο για την εργατική τάξη, το λαό έχουν ήδη προνομοθετηθεί μέτρα για μετά το ‘18, και ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το ‘60».
Χαρακτηρίζοντας πρόκληση το να μιλά κανείς για έξοδο από τα μνημόνια μετά από όλα αυτά, πρόσθεσε ότι «οι κυβερνώντες γίνονται ακόμα πιο προκλητικοί όταν όχι μόνο διατηρούν τον εργασιακό μεσαίωνα που παρέλαβαν από την ΝΔ αλλά και τον ενισχύουν με τη γενίκευση της "ευελιξίας" και των "δουλεμπορικών", το τερατούργημα του ασφαλιστικού, την απελευθέρωση των απολύσεων μέχρι το χτύπημα της απεργίας και της συλλογικής δράσης που "ψήνεται" στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης, με ένταση της φορολογικής ληστείας για εργαζόμενους, αγρότες, ΕΒΕ».

Σχετικά με το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, είπε ότι «πρώτα απ' όλα ο πρωθυπουργός πρέπει άμεσα να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για όλες τις συμφωνίες και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε στις ΗΠΑ, ενώ σχετικά με «τις περιβόητες επενδύσεις αυτές θα αφορούν επιχειρηματικούς κολοσσούς που θα κερδίσουν από την εργασιακή ζούγκλα, την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και την εκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου της χώρας».

Ερωτηθείς ποίου τις πολιτικές θεωρεί χειρότερες μεταξύ των κκ Τσίπρα και Μητσοτάκη, είπε τι παρά τις επιμέρους διαφορές οι πολιτικές τους «είναι η εξής μία: πολιτική εντός των τειχών του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Και ανεξάρτητα ποια κυβέρνηση, ποιος πρωθυπουργός την εφαρμόζει γίνεται όλο και χειρότερη για τα λαϊκά στρώματα, γιατί χειρότερος γίνεται ο ίδιος ο καπιταλισμός».

Σχετικά με τα αναπτυξιακά συνέδρια που οργανώνει η κυβέρνηση είπε, μεταξύ άλλων, ότι «το πραγματικό δίλημμα όμως είναι: οργάνωση της οικονομίας με κριτήριο το κέρδος των ομίλων ή τις λαϊκές ανάγκες;»

Με την ευκαιρία της εθνικής επετείου, είπε τι ο ελληνικός λαός στηριγμένος στα διδάγματα από την ιστορία, μπορεί να εμπιστευτεί το ΚΚΕ, να αποχτήσει εμπιστοσύνη και δύναμη στην πάλη του για το δίκιο και τη νίκη. Να βαδίσει στο δρόμο της κοινωνικής συμμαχίας, για να γίνει αφέντης του πλούτου που παράγει, έξω από τις λυκοσυμμαχίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, σε μια κοινωνία, χωρίς φτώχεια, ανεργία, κρίσεις και πολέμους, το σοσιαλισμό.

Πηγή ΑΠΕ- ΜΠ΅Ε

.