Γεννηματά: Η κυβέρνηση προσπαθεί να ρίξει «στάχτη» στα μάτια των πολιτών

Γεννηματά: Η κυβέρνηση προσπαθεί να ρίξει «στάχτη» στα μάτια των πολιτών

Ολομέτωπη επίθεση, προσωπικά κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αλλά και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υποψήφια αρχηγός της νέας ηγεσίας της Κεντροαριστεράς, Φώφη Γεννηματά, από την Πτολεμαϊδα.

Η κ. Φώφη Γεννηματά, είπε χαρακτηριστικά πως «φτωχοποιούν τους πολίτες και με τα λάφυρα της φορολογίας» και προσπαθούν να δώσουν αντίδωρο, ρίχνοντας «στάχτη στα μάτια των πολιτών».

«Έκοψε το ΕΚΑΣ, το επίδομα θέρμανσης, τα κοινωνικά επιδόματα, τις συντάξεις χηρείας, την ενίσχυση των Δημόσιων Νοσοκομείων.  Είναι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας που έκοψε τις συντάξεις», τόνισε η Φώφη Γεννηματά.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αναφερόμενη στην κατανομή του πλεονάσματος, είπε ότι η κυβέρνηση με τις πολιτικές της προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια των πολιτών και επιτέθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό, ενώ παράλληλα πρόσθεσε ότι «αν η ανάπτυξη είχε φθάσει αθροιστικά στο 6% - όπως προβλεπόταν πριν την λαίλαπα των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ- δεν θα είχαν κοπεί οι συντάξεις, οι μισθοί, τα κοινωνικά επιδόματα, δεν θα είχαν αυξηθεί οι φόροι».

Πάντως, η κ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι εάν δοθεί το κοινωνικό μέρισμα, θα πρέπει να κατευθυνθεί κατά προτεραιότητα:

  • Για επιδότηση εργασίας ανέργων νέων στον ιδιωτικό τομέα.
  • Για ενίσχυση της οικογένειας. Κανένα παιδί έξω από βρεφονηπιακούς- παιδικούς σταθμούς.
  • Για μείωση των φόρων στην παραγωγή (τουρισμό, εστίαση, κρασί) και για την αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά.

Το σχέδιο για τη ΔΕΗ

Η κ. Γεννηματά δεσμεύτηκε να βρίσκεται δίπλα στους αγώνες των κατοίκων της περιοχής για ένα καλύτερο μέλλον. Η Πτολεμαΐδα, ανέφερε, είναι ίσως και η μοναδική καλή είδηση στο χώρο της Ηλεκτρικής Ενέργειας.

«Έπρεπε να έρθει το ΠΑΣΟΚ ξανά στην Κυβέρνηση το 2009 για να προχωρήσει η δημοπράτηση της μονάδας. Δυστυχώς με την Κυβέρνηση Τσίπρα η ΔΕΗ πάει από το κακό στο χειρότερο.

  • Η μετοχή της ΔΕΗ σχεδόν υποτετραπλασιάστηκε.
  • Η πιστοληπτική της ικανότητα υποβαθμίστηκε 4 φορές.
  • Τα ανείσπρακτα υπερδιπλασιάστηκαν αγγίζοντας σήμερα τα 3,5 δις ευρώ».

Η ΔΕΗ, σύμφωνα με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, κινδυνεύει να χάσει το 80% των συνεπών πελατών της, χωρίς κανένα τίμημα και με την πλάτη στον τοίχο ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν μονάδες και ορυχεία.

«Αυτοί που σήκωσαν τα λάβαρα του αγώνα κατά της Μικρής ΔΕΗ μας οδηγούν σήμερα με τις επιλογές τους στην ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΗ ΔΕΗ, στην ΔΕΗ ΝΑΝΟ.

Το έγκλημα που συντελείται πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα. Η χώρα πρέπει να καταρτίσει εθνικό ενεργειακό σχεδιασμό με ενσωμάτωση όλων των υποχρεώσεων μας στην απελευθέρωση ενέργειας και να παγώσουν άμεσα οι λανθασμένες επιλογές που βρίσκονται σε εξέλιξη. Να αναζητηθούν στρατηγικές συμμαχίες με βάση τα κριτήρια της ΕΕ για εισροή πρόσθετων κεφαλαίων και να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα κονδύλια για τις επενδύσεις στην περιοχή».

Για την «έξοδο από το μνημόνιο»

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αμφισβήτησε ότι η Ελλάδα βγαίνει από το μνημόνιο το 2018, όπως έχει πει ο πρωθυπουργός. Ο κ. Τσίπρας επιμένει ότι «η χώρα θα είναι εκτός μνημονίου το 2018».Τον ρωτάμε:

  • Όταν έχει υπογράψει επιτροπεία ως το 2060
  • Όταν έχει δεσμευτεί για δυσβάσταχτα πρωτογενή πλεονάσματα ως το 2022 και οδηγείς σε αδιέξοδο νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
  • Όταν έχει εκχωρήσει τον Εθνικό Πλούτο για 99 χρόνια.
  • Όταν έχει ψηφίσει ήδη νέα μέτρα πολλών δισεκατομμυρίων για τα επόμενα τρία χρόνια.

Τότε για ποια έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια μιλά; Και φυσικά από τον κ. Τσίπρα δεν περιμένουμε απάντηση. Στα συμπεράσματα έχει ήδη καταλήξει ο Ελληνικός λαός».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ