ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα στήριξης του Προκόπη Παυλόπουλου στην πολύτεκνη οικογένεια

Μήνυμα στήριξης του Προκόπη Παυλόπουλου στην πολύτεκνη οικογένεια

Τη βούληση και την αποφασιστικότητά του να κάνει ό,τι του αναλογεί με σκοπό τη στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών εξέφρασε την Κυριακή (05/11/2017) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος, στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Αν η ελληνική κοινωνία δεν έχει εκραγεί μέσα σ’αυτή την πρωτοφανή κρίση, αυτό οφείλεται εν πολλοίς στον παράγοντα οικογένεια. Στο ότι στον τόπο μας η οικογένεια λειτουργεί. Αυτό δείχνει και τη σημασία της οικογένειας, αλλά δείχνει ταυτόχρονα και τη σημασία της πολύτεκνης οικογένειας», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

«Αυτή η σημασία της οικογένειας προσδιορίζει και το μέγεθος της ευθύνης της πολιτείας απέναντι στην οικογένεια γενικότερα, άρα και στην πολύτεκνη οικογένεια», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο Σύνταγμα της χώρας όπου το άρθρο 21 στην 1η παράγραφο, προσδιορίζει την οικογένεια ως θεμέλιο για την συντήρηση και την προαγωγή του Έθνους και στη 2η παράγραφο που, μεταξύ άλλων, ορίζει ότι η πολύτεκνη οικογένεια έχει δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το κράτος.

«Τα λέγω αυτά την σημερινή μέρα, γιατί πρέπει να γνωρίζουμε ποιες είναι οι προτεραιότητές μας, ιδίως όταν χειμάζεται το κοινωνικό κράτος Δικαίου, που αποτελεί τον πυλώνα πάνω στον οποίο μπορεί να στηριχθεί η όλη πορεία της κοινωνίας μας και του τόπου μας. Από την πλευρά μου, το γνωρίζετε, θα κάνω ό,τι μου αναλογεί, ώστε και οι επιταγές του Συντάγματος να γίνουν πραγματικότητα αλλά και η κοινωνική σημασία της οικογένειας και της πολύτεκνης οικογένειας ν’ αναδειχθούν όπως ταιριάζει», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ευχήθηκε στους εκπροσώπους των πολυτέκνων να συνεχίσουν τον αγώνα τον οποίο δίνουν «που δεν είναι μόνον αγώνας για την πολύτεκνη οικογένεια, αλλά είναι αγώνας για την κοινωνία μας και το ίδιο το έθνος», όπως είπε.

Διαβάστε εδώ περισσότερα θέματα για τον Προκόπη Παυλόπουλο

Σχετικές ειδήσεις