ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηχηρή παρέμβαση Παυλόπουλου: Η στήριξη των ΑμεΑ συνιστά κριτήριο ανθρωπισμού

Ηχηρή παρέμβαση Παυλόπουλου: Η στήριξη των ΑμεΑ συνιστά κριτήριο ανθρωπισμού

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) που τιμάται σήμερα, Κυριακή (03/12/2017) στέλνει μήνυμα ευαισθησίας, εκφράζοντας την αμέριστη στήριξή του στους συνανθρώπους μας, ενώ υπερτονίζει τις υποχρεώσεις της Πολιτείας απέναντί τους.

«Η στήριξη των ατόμων με αναπηρία είναι κριτήριο αφενός της στάθμης του ανθρωπισμού που πρέπει να διέπει την κρατική και κοινωνική οργάνωση. Και, αφετέρου, της εφαρμογής της αριστείας στην πράξη», υπογραμμίζει ο Προκόπης Παυλόπουλος και αναφέρεται στις διατάξεις του Συντάγματος που καθορίζουν επακριβώς τις υποχρεώσεις της πολιτείας αλλά και του κοινωνικού συνόλου απέναντι στα άτομα με αναπηρία.

«Και τούτο διότι πολιτεία και κοινωνία οφείλουν, ιδίως στο πλαίσιο της αναλογικής ισότητας, να διασφαλίζουν στα άτομα με αναπηρία τα μέσα εκείνα, που τους επιτρέπουν να συνεισφέρουν αυτό το οποίο πραγματικώς δύνανται στην όλη προσπάθεια εξυπηρέτησης τόσο του γενικού κοινωνικού όσο και του δημόσιου συμφέροντος», επισημαίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Διαβάστε εδώ περισσότερες ειδήσεις για τον Προκόπη Παυλόπουλο

Σχετικές ειδήσεις