ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξηγήσεις για τις δηλώσεις Κουσελά ζητά η Συγγρού

Εξηγήσεις για τις δηλώσεις Κουσελά ζητά η Συγγρού
Με αφορμή την αποκάλυψη του τέως υφυπουργού Οικονομικών...

«Απαιτούμε από την κυβέρνηση να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις και πλήρεις εξηγήσεις για τις καταγγελίες Κουσελά», τόνισε σήμερα ο Γιάννης Μιχελάκης, με αφορμή την αποκάλυψη του τέως υφυπουργού Οικονομικών πως παρέδωσε στους διαδόχους του και κοινοποίησε στον πρωθυπουργό λίστα 3.800 μεγάλων οφειλετών του Δημοσίου..

Για προσλήψεις χωρίς ΑΣΕΠ

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, τόνισε ακόμη πως δεν καλύφθηκε από την «απολογία Ρέππα» και ζήτησε απαντήσεις γιατί στη θέση των 53 εργαζομένων, προσλαμβάνουν 83 για να παράξουν το ίδιο έργο, γιατί προχώρησαν στην έγκριση νέων προσλήψεων και δεν κάλυψαν τις όποιες ανάγκες από τους 30 χιλιάδες που πρόκειται να βάλουν στην εφεδρεία και να απολύσουν; και γιατί κάνει συμβάσεις έργου και όχι συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ώστε να γίνουν με πλήρη έλεγχο και όχι απλή έγκριση του ΑΣΕΠ;

Να έρθει ο Παπανδρέου στη Βουλή

«Ο κ. Παπανδρέου δεν προσήλθε, όπως όφειλε, στη Βουλή για να απαντήσει. Θα καταθέσουμε την ίδια ερώτηση και την επόμενη εβδομάδα. Και θα την καταθέτουμε συνεχώς μέχρι να έρθει στη Βουλή και να απαντήσει», επέμεινε σήμερα ο Γιάννης Μιχελάκης, υπενθυμίζοντας την ερώτηση για την εγκληματικότητα που κατέθεσε, στην αρχή της εβδομάδας, ο Αντώνης Σαμαρλας.

Ο «γαλάζιος εκπρόσωπος», επανέφερε ακόμη το αίτημα να μπει τέλος στη «σιγή ασυρμάτου» και να δώσει η κυβέρνηση στη δημοσιότητα – όπως είχε δεσμευτεί - τις επιστολές Παπανδρέου και Βενιζέλου στην Τρόικα.

Για τα σκουπίδια στην Αθήνα

«Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει λύση –εδώ και τώρα- στο θέμα της αποκομιδής των σκουπιδιών και να προφυλάξει την υγεία των πολιτών. Η κατάσταση έχει, πλέον, φτάσει στο απροχώρητο, με τους αρμόδιους να παρακολουθούν ως απλοί θεατές και τους πολίτες να έχουν υπερβεί τα όριά τους. Είναι ζήτημα κοινωνικό, δημόσιας υγείας και πολιτισμού», σημείωσε ο Γιάννης Μιχελάκης.

Το κέντρο της Αθήνας, που έχει, ήδη, επιβαρυνθεί από την αύξηση της εγκληματικότητας, υποβαθμίζεται τώρα, ακόμα περισσότερο, με αποτέλεσμα ο Τουρισμός, που αποτελεί το συγκριτικό μας πλεονέκτημα, να δυσφημίζεται σε μια κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες και οφείλει να τις αναλάβει άμεσα.