ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεροβασίλη: Σύντομα τελειώνουμε με τα Μνημόνια

Γεροβασίλη: Σύντομα τελειώνουμε με τα Μνημόνια
ολγα γεροβασιλη
Eurokinissi

Όλγα Γεροβασίλη | Ειδήσεις: Σφοδρή κριτική εναντίον της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και του ΠΑΣΟΚ ασκεί η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται το Σάββατο (23/12/2017) στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα» και υπογραμμίζει ότι «σύντομα θα μπουν οριστικά τίτλοι τέλους στη μνημονιακή περιπέτεια».

«Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δείχνουν να μην μπορούν να ξεπεράσουν τον εναγκαλισμό που τους έφερε στην αντιπολίτευση», σημειώνει η Όλγα Γεροβασίλη και επικρίνει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, για τα όσα είχε πει κατά τη διάρκεια της πρόσφατης ομιλίας του περί «αντικρατισμού».

«Ο αντικρατισμός του κ. Μητσοτάκη είναι η προσκόλληση στο βαθύ κράτος, οι κληρονομικές σχέσεις με τις χειρότερες παραδόσεις του κράτους. Το μόνο κράτος που θέλουν να καταργήσουν οι νεοφιλελεύθεροι "αντικρατιστές" είναι το κοινωνικό, αφήνοντας το πελατειακό στη θέση του, προκειμένου τα ιδιωτικά συμφέροντα που εκπροσωπούν και εξυπηρετούν να παραμείνουν κράτος εν κράτει», αναφέρει η κυρία Γεροβασίλη.

Και προσθέτει: «Η κυβέρνηση προστατεύει το δημόσιο συμφέρον και βάζει κανόνες στη λειτουργία του κράτους. Ουσιαστικά, αντιμετωπίζεται εχθρικά απ' όλους όσοι δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα».

Ερωτηθείσα, εξάλλου, για τον στόχο της κυβέρνησης για «καθαρή έξοδο από τα Μνημόνια» η ίδια υποστηρίζει ότι «ο στόχος της καθαρής εξόδου από τα μνημόνια είναι ταυτόσημος με τον στόχο να αλλάξει η ζωή των πολιτών προς το καλύτερο. Και, βεβαίως, ο στόχος αυτός υπαγορεύεται ξεκάθαρα από τη λαϊκή εντολή που λάβαμε τον Σεπτέμβρη του 2015, η οποία να είστε σίγουροι ότι θα ανανεωθεί».

Μιλώντας, παράλληλα, για την «επόμενη αξιολόγηση των υπαλλήλων του δημόσιου τομέα, η οποία θα γίνει ηλεκτρονικά τον επόμενο χρόνο» η υπουργός επισημαίνει: «Αν παλιότερα υπήρχαν ενδοιασμοί εξαιτίας της προηγούμενης κακής εμπειρίας των τιμωρητικών αξιολογήσεων του κ. Μητσοτάκη, σήμερα αυτοί οι φόβοι δεν δικαιολογούνται. Η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων ολοκληρώθηκε με επιτυχία και ολοένα και περισσότεροι κατάλαβαν ότι πρόκειται για ένα εργαλείο αναβάθμισης της δημόσιας διοίκησης, του προσωπικού και των δομών της».

Με πληροφορίες από το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις για την Όλγα Γεροβασίλη, κάνοντας κλικ ΕΔΩ

Σχετικές ειδήσεις