ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης για Σκόπια: Τώρα είναι η ευκαιρία για να λυθεί το θέμα του ονόματος

Σκουρλέτης για Σκόπια: Τώρα είναι η ευκαιρία για να λυθεί το θέμα του ονόματος

Πάνος Σκουρλέτης | Σκόπια: Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, εξέφρασε τη Δευτέρα (08/01/2018) την άποψη ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει πλέον την ευκαιρία να δώσει λύση στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

«Το ονοματολογικό είναι ένα ζήτημα που μας έχει ταλαιπωρήσει επί σειρά δεκαετιών και τώρα είναι μια ευκαιρία για να λυθεί», σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης σε δηλώσεις του στον ραδιοσταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM» του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η λύση αφορά σε μια ονομασία «για όλες τις χρήσεις με γεωγραφικό προσδιορισμό». «Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να υπάρξουν ευρύτερες πλειοψηφίες και στην κοινωνία και στη Βουλή», είπε ο υπουργός Εσωτερικών.

Από το ονοματολογικό θα κριθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις για τη φερεγγυότητα τους, είπε ο υπουργός Εσωτερικών επισημαίνοντας ότι ο χώρος που αντιμετωπίζει πανσπερμία απόψεων είναι αυτός της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Πάνος Σκουρλέτης ανέφερε επίσης ότι είναι ευκαιρία για τη Ελλάδα να εμπεδωθεί ως πυλώνας ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Διαβάστε εδώ περισσότερες ειδήσεις για τα Σκόπια

Δείτε εδώ κι άλλα θέματα για τον Πάνο Σκουρλέτη

Σχετικές ειδήσεις