ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπυράκη για Σκόπια: Η κυβέρνηση προσβάλλει τους Έλληνες και αγνοεί το λαϊκό αίσθημα

Σπυράκη για Σκόπια: Η κυβέρνηση προσβάλλει τους Έλληνες και αγνοεί το λαϊκό αίσθημα

Επίθεση στην κυβέρνηση για τον τρόπο που χειρίζεται το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων εξαπέλυσε τη Δευτέρα (22/01/2018) η Μαρία Σπυράκη σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «προσβάλλει τους Έλληνες και αγνοεί το λαϊκό αίσθημα».

«Εξακολουθεί να συμπεριφέρεται σαν μια κυβέρνηση που κάνει εν κρυπτώ διπλωματία, μιλάει στα κρυφά», δήλωσε η κυρία Σπυράκη και προσέθεσε: «Πληροφορούμαστε ότι θα έρθει ο κ. Νίμιτς εδώ και θα έχει και την ευκαιρία να δει και τις δύο όψεις της κυβέρνησης. Και αυτή που λέει "ναι" στον συμβιβασμό, τον κ. Κοτζιά, και αυτή που λέει "όχι" στον όρο Μακεδονία, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας. Και εν τέλει ο πρωθυπουργός επέλεξε να κάνει μυστική διπλωματία».

Είπε ακόμη ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός ο οποίος είπε δημόσια ότι συμμερίζεται το κοινό αίσθημα, ενώ παρέπεμψε και στην τοποθέτηση που θα κάνει ο πρόεδρος της ΝΔ μεθαύριο στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.

Συμπλήρωσε, επίσης, ότι η έκφραση των πολιτών στο συλλαλητήριο είναι και εκδήλωση αντίθεσης στην πολιτική της κυβέρνησης και στον χειρισμό που γίνεται για το εθνικό θέμα.

«Δεν είναι δουλειά της ΝΔ να μετρήσει τους ανθρώπους που είναι στο συλλαλητήριο. Ξέρουμε ότι επρόκειτο για ένα μεγάλο συλλαλητήριο. Ότι υπήρχε προσέλευση χιλιάδων ανθρώπων. Και επίσης είναι σημαντικό οι αρχές όταν ανακοινώνουν έναν αριθμό, αυτός ο αριθμός να είναι αξιόπιστος», είπε αναφερόμενη στη μαζικότητα του συλλαλητηρίου, προσθέτοντας πως «δεν είναι τα ακραία στοιχεία που χαρακτήρισαν αυτή τη μεγάλη λαϊκή διαμαρτυρία, ούτε οι χιλιάδες άνθρωποι που κατέβηκαν εκεί και διαμαρτυρήθηκαν ήταν ακροδεξιοί».

Για το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου πολιτικού φορέα, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ είπε πως δεν θεωρεί ότι υπάρχει χώρος για άλλο πολιτικό κόμμα στα δεξιά της ΝΔ, όμως ο καθένας είναι ελεύθερος να κινηθεί και να δοκιμαστεί.

Επανέλαβε αν δεν εμφανίσει μία και ενιαία πρόταση η κυβέρνηση, δεν υπάρχει κυβέρνηση.

«Η δεδηλωμένη ξέρετε δεν είναι α-λα καρτ», προσέθεσε, ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξής της επέκρινε τον κ. Νίμιτς που χρησιμοποίησε τη λέξη «μακεδόνας». «Υπερέβη κατά πολύ τα όρια της εντολής του. Θα ήθελα να θυμίσω στους φίλους που μας ακούνε ότι ο κ. Νίμιτς έχει εντολή να εργαστεί για το όνομα και για το εύρος της χρήσης του. Ως εκ τούτου, οτιδήποτε άλλο λέει είναι έξω από τα όρια της εντολής τους», τόνισε η Μαρία Σπυράκη.

Επιπρόσθετα αναφέρθηκε στην επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο και τον γενικό διευθυντή ειδήσεων της ΕΡΤ προκειμένου να εκφράσει την έντονη δυσαρέσκεια της ΝΔ για την «ελλιπέστατη», όπως είπε, κάλυψη το χθεσινού συλλαλητηρίου και σημείωσε: «Το δημόσιο μέσο είναι απαραίτητο να τηρεί τη δεοντολογία. Ήταν ένα, μεγάλης κλίμακας, γεγονός το οποίο δεν καλύφθηκε ούτε σε απευθείας μετάδοση ή σε συνδέσεις που συνηθίζουν να κάνουν τα κανάλια. Ούτε καν από την ΕΡΤ3 που εντέλλεται να καλύπτει την επικαιρότητα στη Βόρεια Ελλάδα».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε εδώ περισσότερες ειδήσεις για το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

τον κ. Νίμιτς που χρησιμοποίησε τη λέξη «μακεδόνας»

Σχετικές ειδήσεις